Az önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri a veszélyhelyzet ideje alatt a gazdasági folyamatokat is. Látszik, hogy minden szektorban megnehezedik az élet. A településen a legnehezebb helyzetben az őstermelők vannak, akik ilyenkor tavasszal amúgy is eléggé ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, hiszen a késői fagyok tönkretehetik a termést. Most a vírus járvány miatt még nehezebben tudnak boldogulni: nagyon nehéz munkaerőt találni, és minden bizonnyal nehézségeik lesznek az értékesítésben is. 

Azon, hogy a gazdáknak milyen módon tudna segíteni az önkormányzat, már elkezdett dolgozni a Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Energetikai Bizottság. Javaslataikat várhatóan heteken belül leteszik majd az asztalra.

A vállalkozók közül a szolgáltatók kerültek talán a legnehezebb helyzetbe az elmúlt időszakban. Jelentősen csökkent a bevételük, és vannak olyan vállalkozások, amelyek szinte teljesen leálltak a forgalomcsökkenés miatt. Az önkormányzatnak nagyon szűkösek a lehetőségei, elsőként arról született döntés, hogy az önkormányzati bérleményekben ne kelljen bérleti díjat fizetni a veszélyhelyzet ideje alatt. Figyelembe véve az önkormányzat lehetőségeit az önkormányzat Pénzügyi, Gazdasági és Településfejlesztési Bizottsága azon dolgozik, hogy a helyi vállalkozások számára is további kedvezményeket tudjon biztosítani, illetve hogy az önkormányzat ösztönzőkkel segítsen a veszélyhelyzet utáni minél gyorsabb újrakezdésben.

Sokak dolgoznak alkalmazottként akár helyben akár a környező településeken. Félő, hogy a gazdasági válság hatással lesz az ő foglalkoztatásukra is. Csak bízni tudunk abban, hogy a bordányiak nem vesztik el nagy számban a munkahelyeiket. Amennyiben bármelyik család nehéz helyzetbe kerül természetesen az önkormányzat lehetőségeihez képest minden módon próbál majd segíteni, amellyel kiegészítheti a kormány gazdaságvédelmi programját.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support