Bordány Nagyközség Önkormányzata saját költségvetési forrás felhasználásával megkezdte a közterületek fertőtlenítését. A munkálatok célja, hogy Bordány közterületei a vírus járvány ellenére továbbra is tiszták és biztonságosak legyenek. Elsőként a leggyakrabban használt közterületeket és a nagyforgalmú létesítmények környékét fertőtlenítették le. Így az orvosi rendelők, a gyógyszertár, a posta, az ABC-k, az étterem, a polgármesteri hivatal, a buszmegállók és a játszótér fertőtlenítő szerrel történő permetezése valósult meg. A kora esti órákban összesen közel ötszáz négyzetméternyi felület tisztítására került sor.

“A munkálatokat kedden a késő délutáni és a kora esti órákban végeztük el. Igyekeztünk olyan hatásos, de környezetbarát technológiát alkalmazni amely hatékony, de emberre és az állatokra ártalmatlan, továbbá a közterületi fákban, padokban és egyéb eszközökben kárt nem okoz. Természetesen a következő napokban és hetekben szükség esetén többször is megfogjuk ismételni a munkát. A legfontosabb most a járvány terjedésének lassítása, ezért a bordányi családok egészsége érdekében önkormányzatunk és intézményeink munkatársai minden területen igyekeznek maximálisan helytállni és segíteni” – mondta el Kiss-Patik Péter alpolgármester.

A település önkormányzata amellett, hogy folyamatosan végzi a járványügyi helyzetben előírt feladatait, már felkészült a következő hetekben várható nehezebb időszakra is. Elkerülhetetlen, hogy a vírusfertőzés a Homokhátság szívében is megjelenjen, éppen ezért már beszerzésre kerültek szájmaszkok, egyszerhasználatos gumikesztyűk a dolgozók és a védekezési munkálatokba, valamint a lakosság ellátásába bekapcsolódó önkéntesek számára. A közterületi fertőtlenítőszerből tizennyolcezer négyzetméterre elegendő áll rendelkezésre, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi mennyiséggel közel negyvenszer lehet megismételni a közterületek tisztítását.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support