Bordányban szombaton mezőőrök és polgárőrök segítik a közlekedést a település központjában. A Húsvét előtti nagybevásárlásokon már bizonyára sokan túl vannak, azonban várhatóan a friss kalács, kenyér miatt a szokásosnál is lényegesen nagyobb forgalom vár a helyi élelmiszer boltokra is. Ez annál inkább valószínű, mert Nagypéntek 2017 óta munkaszüneti nap, tehát április 10-én, pénteken az üzletek – az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak is – zárva lesznek. A húsvéti ünnep április 12. vasárnap és április 13. hétfő – ekkor szintén minden bolt zárva tart. A veszélyhelyzet miatt az élelmiszerboltokat, drogériákat, patikákat 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek látogathatják. Mindezek tükrében, nagy valószínűséggel tömeg várható az élelmiszerüzletekben április 11-én, szombaton a reggeli órákban.

A mezőőrség és a polgárőrség szombaton reggel a település központjában segíti majd a közlekedőket a parkolásban, illetve abban is segítik majd  a boltokat, hogy a vevők betartsák a veszélyhelyzet miatt kiadott szabályokat. A legfontosabb vásárlói magatartás, hogy legyenek türelmesek és megértőek a kialakult helyzetben az eladók és a többi vásárló felé! Amennyiben lehetséges fizessenek bankkártyával, ezzel is csökkentve a készpénzes forgalom általi fertőzés lehetőségét! Érkezzenek egyedül vásárolni! Tartsanak minimum 1,5 méteres távolságot embertársaiktól. Tervezzék meg tudatosan a bevásárlását, listával érkezzenek, csak a valóban szükséges termékeket és mennyiséget vásárolják meg! Aki teheti viseljen szájmaszkot, kesztyűt. Kérjük kedves olvasóinkat, figyeljenek a boltokban kihelyezett egyedi felhívásokra, szabályokra is!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support