Önkormányzatunk folyamatosan figyeli a pályázati lehetőségeket, és megpróbál élni azokkal, legyen szó felújításról, vagy építésről, eszközbeszerzésről vagy programról.

Az elmúlt időszakban is számos pályázat sikerének köszönhetően zajlottak programok a faluban, de ilyen támogatási forrásnak köszönhetően valósulhat meg többek között a napokban bejelentett aszfaltozás is.

Most két újabb pályázat eredményéről kapott értesítést a polgármesteri hivatal. Forráshiány miatt nem támogatták az Integrált Szociális és Egészségügyi Központ munkáját segítő egy kilenc személyes kisbusz beszerzését. Mint arról már korábban is beszámoltunk, régóta jelent gondot a támogató szolgálat  munkatársainak, a napi rendszerességű szállítási feladat. Sérült gyerekeket szállítanak ugyanis különböző vizsgálatokra, fejlesztésekre illetve a különböző ellátó intézményekbe, azonban ezt a feladatot már több éve az intézmény régi Peugeot-jával oldják meg, amely a magas gyermeklétszám miatt szinte megoldhatatlan feladat. Az öreg gépkocsival naponta többet is kell fordulni, és bizonyos esetekben a mozgásában korlátozott gyermek az autóba való beültetése is gondot jelent. A pályázatot sokszor sok helyre beadta vagy az intézmény vagy az önkormányzat, és így lesz ez a továbbiakban is. Önerőből nincs pénz a négy falu sérült gyerekeinek szállítását végző autó beszerzésére. 

A Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Intézethez a beérkezett pályázati igény a rendelkezésre álló forrás közel hatszorosa volt, így minden bizonnyal jövőre is kiírásra kerül a pályázat.

Sikerről tájékoztatta a bordányi önkormányzatot a Csongrád Megyei Közgyűlés. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés támogatására nyújtotta be ismételten pályázatát a falu, ugyanis a korábban már megítélt pénzből nem lehetett volna befejezni a beruházást.

Rendkívül jó hír, hogy a támogató úgy döntött, hogy az emelt összeggel is támogatja a bordányi elképzeléseket, így a döntés kézhezvételét követően azonnal megkezdődött a közbeszerzés előkészítése annak érdekében, hogy hamarosan ki tudják választani a legkedvezőbb ajánlattevőt, és megkezdődhessen az ősfalu megépítése

– tudtuk meg a polgármestertől.

A településvezető elmondta szinte minden megjelenő pályázatot beadnak, ami a falu fejlődését szolgálhatja, jelenleg is két újabb pályázat írása zajlik a hivatalban. Hogy pontosan milyen projekteken dolgoznak, arról a következőkben mi is beszámolunk.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support