A Bordányi Polgármesteri Hivatalból a kormányhatározatnak eleget téve átutalásra került a járvány elleni védekezést célzó alapba a bordányiak által az idén befizetett gépjármű adó további, eddig még itt maradt 40%-a is, így a helyben beszedett adó teljes egészében állami bevételt jelent a továbbiakban. Bordányból mindösszesen eddig 5.456.833 forint került befizetésre a védekezési számlára: a január, februárban befolyt bevétel 40 %-a, pontosan: 746.392 Ft, illetve a márciusban befolyt adóbevétel 40 %-a, 4.710.441,- Ft. A 60% már korábban átutalásra került a költségvetési számlára.

Ezt követően minden hónap tizedik napjáig kell elutalni az előző hónapban befolyt gépjárműadó bevételt. A következő nagyobb átutalásra szeptemberben kerülhet sor, hiszen a lakosságnak szeptember 15-ig kell befizetnie adójuk második felét. Mint arról már korábban is beszámoltunk, összesen az idei költségvetésben 11,5 millió forint volt tervezve a településen maradó gépjárműadóra.

Hogy ez az összeg honnan hiányzik majd a helyi költségvetésből, arról még nincs hír. Folyamatban van a tavalyi év zárszámadásának elkészítése, sokat segíthet a település költségvetési helyzetén a tavalyi pénzmaradvány, és az idei megszorítási intézkedések is.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support