A kormány legutóbbi a koronavírus járvánnyal kapcsolatos döntése nyomán Bordányban is változások történnek az intézmények működésével kapcsolatosan. 

Tanács Gábor polgármester elmondta, hogy

noha most a legtöbben az újraindításról beszélnek, nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg arról, hogy a vírus még mindig jelen van, és sem védőoltás, sem gyógyszer nem áll még az orvosok rendelkezésére, hogy segíteni tudjanak, ezért fontos hogy mindenki vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra!

A bordányiak eddig is fegyelmezetten élték mindennapjaikat, felelősséggel gondoskodtak egymásról, ezután is ezt kell tenni és reményeink szerint senki nem betegszik meg, nem kell, hogy kórházba kerüljön a vírus miatt.

Természetes, hogy az életnek mennie kell tovább, a szabályok enyhítésével lehetőség lesz arra, hogy közelebb kerüljünk a padémia  előtti életünkhöz.

Az önkormányzati dolgozókat a legtöbben a piaccal kapcsolatban keresték meg. Sokan szerettek volna már árusítani, bízva abban, hogy a vevők így könnyebben megtalálják az otthon megtermelt portékákat. Így elsőként a piac újranyitásáról született döntés. Újra nyitnak a bordányi piacok, ezentúl minden kedden és pénteken lehet piacra menni a nagyközségben. Mind a Dózsa téren, mind a Kistemplomtanya téren 6 és 10 óra között lehet árusítani, vásárolni. A 65 év alattiak 6 és 9 óra között, míg a 65 év felettiek 9 és 10 óra között tudnak a piacozni. Azok  a 65 év felettiek, akik árusítani szeretnének, mindezt 6-9 óra között is megtehetik saját felelősségre, tehát eladóként a szabályok betartása mellett a piac egész ideje alatt bent tartózkodhatnak a területen.

A piacon az alábbi az eladók által saját maguk által megtermelt illetve előállított termékek értékesíthetők: zöldség, gyümölcs, méz, tejtermékek, füstölt húskészítmények, befőttek és savanyúságok, palánták, virágpalánták, vágott és cserepes virágok továbbá kézműves dekorációk (pld.: agyagedények, papírkosarak, vászonképek stb.) . Más termékek árusítása nem megengedett! 

A piacon egymástól mindig 1,5 méter távolságra, csak az orrot és szájat eltakaró maszkban vagy kendőben lehet tartózkodni. Az árusoknak folyamatosan biztosítaniuk kell a vevőik számára kézfertőtlenítő kendőt vagy folyadékot, hiszen a fizetés szinte minden esetben készpénzzel történik.

A piacot a helyi Mezőőrség felügyeli, akik belépéskor kézfertőtlenítőt biztosítanak a vevők számára. Helypénz beszedésére a piac területén nem kerül sor. Aki a szabályokat nem tartja be, a piac területéről azonnal kivezethető. 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support