A héten a Kormány döntésének megfelelően többek között újranyithattak a vidéki üzletek. A legfontosabb rendelkezés ezzel kapcsolatosan, hogy csak maszkban lehet vásárolni és ügyet intézni is. Segítségképpen Bordány  Nagyközség Önkormányzata minden családnak 1-1 darab mosható textilmaszkot ad ajándékba, amelyeket a Bordányi Hírek következő számával együtt kapnak majd meg az olvasók. Figyeljék hát a postaládákat!

A maszk viselése mellett továbbra is fontos a közösségi távolságtartás, azaz természetesen a velünk egy háztartásban élők kivételével a többiekhez ne menjünk közel, tartsunk a legalább 1,5 méter távolságot.

Míg a piac péntektől már kinyit, az önkormányzati intézmények a korábbiak szerint fogadják az ügyfeleket, egyenlőre itt nem lesz változás.

A Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadásra csak telefonon történt előzetes bejelentkezést követően kerülhet sor. Kötelező a kihelyezett kézfertőtlenítő használata és csak az orrot és szájat takaró maszkban léphetnek be az épületbe. A gyorsabb, biztonságosabb ügyintézés érdekében a továbbiakban is javasoljuk a telefonos illetve elektronikus ügyintézést. Az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatosan a hivatalban dolgozók maximális segítséget nyújtanak. A hivatal központi telefonszáma (62) 588-510, de az adott üggyel foglalkozó munkatársak közvetlenül is hívhatók a településünk honlapján közzétett számokon.  A központi e-mail cím bordany@bordany.hu.

Az óvoda és bölcsőde továbbra is a korábbiakban meghirdetett módon működik. A gyermekekkel kapcsolatos ügyekben az 588-075-ös telefonszámon tudnak egyeztetni az óvoda vezetőségével. 

A szociális központ is a korábban közöltek szerint működik. Az intézménybe továbbra sem lehet belépni, a nappali ellátásban résztvevők otthonközeli ellátásban részesülnek, ami azt jelenti, hogy az étkezést csak házhozszállítással tudják igénybe venni, a napi ügyek intézésében (például gyógyszerkiváltás, bevásárlás) pedig a gondozók segítségét vehetik igénybe. Ha Önnek segítségre van szüksége, vagy például étkeztetési szolgáltatást venne igénybe azt az 588-090-es telefonszámon egyeztethetik kollégáinkkal.

A Faluház és Könyvtár sem látogatható, minden rendezvény és foglalkozás szünetel. Irodai szolgáltatást igénybe venni kizárólag előrendelés útján lehet a lenti elérhetőségeken keresztül. A Faluházban működő falugazdászt kizárólag telefonon érhetik el, kérjük földügyekkel kapcsolatban közvetlenül őt keressék. Jó hír, hogy a könyvtár könyvszolgáltatását május 15. péntekig még igénybe tudják venni, ekkor a kéréseket még teljesítik és a kiolvasott könyvekért is elmennek, amennyiben azt jelzik. Ezt követően a kölcsönzés előreláthatólag 2 hétig szünetel leltározás miatt. Könyveket, folyóiratokat, DVD-ket, CD-ket e-mailen (konyvtar@bordany.hu), telefonon (+36-30/965-0771), vagy a Faluház és Könyvtár Facebook és Messenger felületén keresztül tudnak kérni. Az elérhető könyveket a könyvtár OPAC-ján keresztül tudják megkeresni: http://corvina.sk-szeged.hu/WebPac.bordany/CorvinaWeb

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support