Május 22-én, pénteken a Bordányi Polgármesteri Hivatal dolgozói új virágokat ültettek a Községháza előtti két virágágyásba, valamint az épület ablakaiba kihelyezett virágládákba is. A hivatalépület előtti terület folyamatosan újul meg, a virágoskertbe viszont mindig az évszaknak megfelelő virágok kerülnek. Most a napvirágra, vagy becsületes nevén záporvirágra került a sor. Természetesen ez a virág nem véletlenül terjedt el “napvirág” elnevezésével, hiszen a virágai a napsütés hatására csodálatos átalakuláson mennek keresztül: ilyenkor teljesen kinyílnak, akár háromszor, négyszer nagyobbá válva, hogy aztán estére ismét becsukódjanak. A napvirág Afrika legmelegebb területeiről származik, így nem csoda, hogy talajigénye egyáltalán nincs, és elviseli, sőt igényli az erős napsütést. Kerti dísznövényként a legkedveltebbek közé tartozik, elsősorban hosszantartó virágzása miatt, egészen a legnagyobb fagyokig díszítheti majd a polgármester hivatal előtti területet.

Ezúton is köszönjük a hölgyek munkáját! Minden kedves bordányit arra biztatunk, ha sétálnak a faluban tegyenek egy kitérőt a Benke Gedeon utca felé is, hogy gyönyörködhessenek a színpompás virágokban!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support