A koronavírus miatt kialakult helyzetre reagáltunk, amikor az elnéptelenedett intézményünkben a takarítási munkálatok elvégzése után, április 17-én elkezdtük a kerítésfestés előkészítő munkálatait. Az épületet körülölelő kerítés csiszolása több napot vett igénybe. A kerítés festése során közel 100 liter mahagóni színű lazúrt használtunk el. A több mint egy hónapig tartó munkában minden intézményi dolgozónk részt vett. Átfestettük a bölcsődei udvari játékokat is, az óvodai játékok festésére a nyár folyamán kerül sor. A kerítés festése május 29-én fejeződött be.

A szegedi Felsőváros II. fűtőművének jobb felső sarkában kerültek elhelyezésre a bordányi óvodában készült fecskefészkek. A kezdeményezés a Mondoló Egyesület nevéhez fűződik. A projektet vezető Ézsiás Tamástól kaptuk a lehetőséget, hogy intézményünk bekapcsolódhasson ebbe a nagyszabású programba. A fecskékkel telefestett, megújult épület falára elhelyezett műfészkek felhívják a figyelmet arra, hogy tennünk kell azért, hogy a gyermekeink, az unokáink is láthassanak még fecskéket, hiszen számuk évről évre csökken. Az óvodában Harangozóné Baricz Ibolya kolléganőnk szervezte meg a műfészkek elkészítését, átadását a Mondoló Egyesületnek. A programba bekapcsolódó óvónőkkel és néhány gyermekkel vettünk részt az ünnepélyes átadón, ahol ajándékokkal és elismerő szavakkal jutalmazták együttműködésünket.

Lázárné Borbola Márta intézményvezető

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support