Június 13-án szentségimádás lesz templomunkban. A 18 órás szentmisét követően 19:00 és 21:00 között bekapcsolódhatunk a rózsafüzérbe, litániába, közös éneklésbe, valamint lehetőség nyílik a csendes imádságra is. Aki teheti szánjon időt a Jézussal való találkozásra és térjen be rövidebb-hosszabb időre a templomba!

 Vasárnap, június 14. Úrnapja, mely Krisztus szent Testének és Vérének ünnepe. A szentmise kivételesen 9 órakor kezdődik. Az ünnep része a körmenet, mellyel azt ünnepeljük, hogy Jézus velünk maradt az Eukarisztiában Testével és Vérével. Hívjuk a gyermekeket a virágszirom szórására, hogy az Oltáriszentség útját minél szebb virágszőnyeg díszíthesse. Ehhez szeretettel fogadjuk a virágszirmot, melyet mise előtt a sekrestyében lehet leadni.

Ez a szentmise egyben a TE DEUM vagyis a tanévzáró hálaadó szentmise is, melyre szeretettel hívjuk a pedagógusokat, valamint a diákokat családjukkal együtt.

Az egyházi járványügyi rendelkezések kapcsán egyházmegyénkre vonatkozólag a püspök Úr a következő rendelkezéseket hozta:

-2020. június 14-től kezdődően a hívek számára a szentmise látogatása kötelező, azonban a szentmisén való részvétellel kapcsolatban az általános morális elvek továbbra is érvényesek, vagyis idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreinkre, továbbá azokra, akik kötelességüket teljesítik, a kötelezettség nem vonatkozik. (Templomunk miserendje változatlan: pénteken és szombaton 18 órakor, vasárnaponként 9.30-kor kezdődnek a szentmisék.)

-Az általános feloldozás lehetősége megszűnik. (Tehát ismét lehetőség nyílik a szentgyónás elvégzésére.)

-A szentmisén a maszk használata nem kötelező.

-Áldoztatás továbbra is csak kézben történhet.

-A szenteltvíz tartó továbbra is üres.

-Esküvők, keresztelők tarthatóak a távolság megtartásával.

-Elsőpéntekesek látogatása lehetséges a szabályok betartásával.

-A ravatalozók szűk volta miatt továbbra sem lehetséges azok használata.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support