Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő- testülete a veszélyhelyzet miatti hosszabb szünet után június 25-én, csütörtökön tartotta soron következő ülését a Faluház megújult dísztermében.

A délután öt órakor kezdődő ülésen tíz napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. Elsőként Tanács Gábor, polgármester számolt be a veszélyhelyzet alatt hozott polgármesteri döntésekről, és kérte, hogy hagyják jóvá a képviselő- testület átruházott hatáskörében hozott polgármesteri döntéseket. 

A második napirendi pontban  a tavalyi év költségvetési rendeletének módosítására került sor, ezt követte az éves belső ellenőrzési jelentés elfogadása, amelyet a harmadik napirendi pontban tárgyaltak. 

A negyedik és ötödik napirendi pontok nagyobb lélegzetvételűek voltak. Előbbiben településünk önkormányzatának 2019. évi zárszámadásáról szóló rendeletének megalkotására került sor. Ebben a napirendi pontban tárgyalták, majd fogadták el a képviselők az önkormányzat adósságállományának, adósságot keletkeztető ügyeletek kimutatásáról, valamint az önkormányzat vagyon kimutatásáról szóló előterjesztéseket is. Az ötödik napirendi pontban már az idei év önkormányzati költségvetési rendeletének  módosítására került sor. A polgármester hangsúlyozta, hogy várhatóan az augusztus eleji testületi ülésre áll össze az az anyag, amely már átfogóan elemzi az önkormányzat gazdálkodási helyzetét, látva az első félévi bevételek és kiadások nagyságát, érzékenyítve a veszélyhelyzet miatti bevételkiesésekre, illetve kiadás növekedésekre.  Ez azt jelenti, hogy a számok tükrében lehet majd végiggondolni az erre az évre tervezett beruházások megvalósítását vagy esetleges halasztását. Tanács Gábor polgármester elmondta, hogy a Magyar Falu programban megnyert útfejlesztési pályázatot mindenképpen megvalósítják, az útépítés augusztus közepén indul.

A következő napirendekben önkormányzati rendeletek módosításaira került sor, így többek között az önkormányzati vagyonról való rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló rendelet módosult. Ugyancsak elfogadták a képviselők mind Bordány Nagyközség Önkormányzata Szervezeti Működési Szabályzatának, mind a Bordányi Polgármesteri Hivatal Szervezeti Működési Szabályzatának módosítását.

A tizedik, egyebek napirendi pontban kapták kézhez a képviselők a Kormányhivatal által szervezett képviselői képzés sikeres teljesítéséről szóló  igazolásokat.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support