A nyári élet szervezése idén rendhagyó módon alakult. A tavasszal érkező COVID-19 vírus miatt változtatásokat alkalmaztunk a megszokott szervezési feladatokban. Amíg az intézményben nem tartózkodott gyermek, addig a dajka nénik folyamatosan fertőtlenítették az intézmény helységeit, illetve amikor az időjárás engedte, az óvoda-bölcsőde körüli kerítés festése is megtörtént. Az óvó nénik „home office” munkában rendszeresen küldtek az évszaknak és az aktuális ünnepnek megfelelő játékos feladatokat, meséket, verseket, kreatív kézműves ötleteket a szülői csoportokba. Célunk az volt, hogy az otthoni családi együttlét minél tartalmasabb, játékosabb legyen. Szeretnénk megköszönni a szülők lelkesedését, pozitív hozzáállását, kitartását ebben a nehéz időszakban. Örömmel láttuk újra az online visszaküldött képeken a vidám gyerekeket szép alkotásaikkal.
Szintén ezen időszak alatt valósult meg a „régi szárny” 4 mosdójának teljes felújítása is. A berendezések illeszkednek a gyerekek testi adottságaihoz, így például kisebb méretű mosdót és wc-t használhatnak a mini csoportosok, mint a nagyobbak. Modern, mozgásérzékelős, víztakarékos csapok használatával egy környezettudatosabb szemléletmódot szeretnénk a gyerekekben kialakítani. A szép és esztétikus mosdókat a gyerekek és a dolgozók is nagy örömmel vettek újra birtokba.
Fontos szempont volt a gyermekek érzelmi biztonságának megteremtése a hosszú távollét után, így többnyire a saját csoportjukba és a saját óvó nénijük mellé kerültek vissza. Átlagosan 80-90 óvodás és 8-10 bölcsődés gyermek ellátásáról gondoskodtunk a nyár folyamán. Munkánkat segítették a gyakorlatukat teljesítő pedagógus hallgatók, a közösségi szolgálatot teljesítő-, és diákmunkát végző fiatalok. Ezúton is köszönjük munkájukat, segítségüket. A mindennapokat az óvó nénik és a kisgyermeknevelők színes, kreatív játékötleteivel, új udvari játékok kipróbálásával és a gyerekek egyéni játékötleteinek megvalósításával próbálták gazdagítani.
A 2020/21-es tanév 5 homogén csoporttal indul: Tücsök (nagy) csoport 32 fő, Vuk (középső) csoport 27 fő, Méhecske (kis) csoport 19 fő, Napsugár (kis) csoport 19 fő, Katica (mini) csoport 13 fővel kezd és 22 főre bővül a tanév végéig. Bölcsőde: Micimackó csoport 14 fő. Az intézmény közalkalmazotti létszáma 27 fő.
Az új tanévre a csoportok a kedvezőbb csoportszoba és mosdó adottságok miatt helyet cserélnek. Így a „régi szárny” második termébe a Tücsök csoport költözik. A Vuk csoport marad a megszokott helyén és az utolsó termet a Katica csoport veszi birtokba. Az „új szárnyban” a Napsugár csoport marad, mellette pedig a Méhecske csoport rendezkedik be. Mindenkinek szép tanévet kívánunk!

Horváthné Kálmán Zita Intézményvezető-helyettes

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support