A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat munkájába is nagyban beleszólt idén a tavasszal kialakult járványhelyzet. Kezdődött ez márciusban a rendezvények létszámának korlátozásával, ami miatt a Kultúra Napja maradt el, majd a tavaszi hulladékgyűjtő akció is. Akkor abban bíztunk, hogy ősszel tudjuk pótolni ezeket a rendezvényeket, hiszen az elmúlt 20 évben ezek teljesen azonosultak az ifjúsági önkormányzattal, a bordányiak is készültek rá, valamint a művészeti iskola növendékei is begyakorolták produkcióikat. Nyáron a vírus terjedésének csökkenésével és a korlátozások enyhítésével együtt mi is elkezdtük tervezgetni az őszi programjainkat. Egyelőre a szeptember 19-re meghirdetett hulladékgyűjtésre koncentráltunk, hiszen ezt várta leginkább a lakosság, sokan érdeklődtek tőlünk az utcán, az intézményekben és egyéb csatornákon. Most mindezek ellenére arról kell tájékoztatnunk Önöket, hogy nem tudjuk megtartani a hulladékgyűjtő akciót. Több sajnálatos körülmény vezetett idáig és nehezen hoztuk meg a döntést, hiszen az ifjúsági önkormányzat legnagyobb bevételi forrásáról van szó, ráadásul idén egyik alkalommal sem sikerült megtartani. Így kérjük önöket, hogy szeptember 19-én ne helyezzenek ki hulladékot a házuk elé, mert nem kerülnek elszállításra. 

Itt szeretnénk megköszönni azt a rengeteg türelmet és bizalmat, amit az ifjúsági testület felé tanúsítottak, hiszen sokan már a fiatalok számára gyűjtögették és tárolták a összegyűlt a hulladékokat. 

Jelenleg a decemberi ifjúsági önkormányzati választásokra is készülünk, hiszen a jelenlegi testület mandátuma decemberben lejár. A választások részleteiről és a lebonyolításáról tájékoztatni fogjuk a bordányiakat, elsősorban a 12 és 25 év közötti fiatalokat akik érdekképviseletét végzi a GYIFÖ.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support