Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Polner Eörs, a Közgyűlés alelnöke látogattak el településünkre szeptember 28-án, hétfőn délután. A Községházán Tanács Gábor polgármester fogadta a vendégeket. Elsőként Gémes László elnök a megye névváltozása alkalmából készült emlékérmet és térképet adott át Tanács Gábor polgármesternek, majd ezt követte egy jó hangulatú megbeszélés, amelynek fő célkitűzése, hogy a megye vezetése tájékozódjon az adott település jövőbeni fejlesztési elképzeléseiről, és további együttműködési lehetőségekről.
Tanács Gábor polgármester kilenc olyan fejlesztési tervet tárt a megye vezetői elé, amelyek az elkövetkező időszak fejlesztései lehetnek Bordányban, kapcsolódva Csongrád-Csanád Megye területfejlesztési elképzeléseihez, illetve a TOP2 projektek tervezési fázisához. Ezek közül két nagyobb beruházásra készül az önkormányzat: az engedélyes tervekkel rendelkező, Bordányt Zákányszékkel összekötő kerékpárutat szeretnék megépíteni, továbbá jelenleg az előkészítés szakaszában van a Bordány belterületén meglévő csapadékvíz elvezető csatornák felújítását, valamint a szükséges burkolásokat tartalmazó terv elkészítése, amely kibővülne az új osztású utcákban megépítendő csapadékvíz elvezető csatornák kialakításának és a Dudás utcai csatornához kapcsolódó záportó kialakításának terveivel. A megbeszélésen természetesen szóba került az összes fejlesztési elképzelés, többek között a tanyautak-dűlőutak felújítása, kimérése és a határvonalak tartós jelölése; egy autóbusz pályaudvar és autóbusz forduló kialakítása; a belterületi kamerarendszer fejlesztése, új megfigyelési pontok kialakítása vagy például a belterületi úthálózat szakaszos felújításának terve is.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support