Mint arról korábban beszámoltunk Bordány Nagyközség Önkormányzata az elmúlt években zajló csatornázási és ivóvízminőség-javító munkálatokkal egyidejűleg folyamatos előkészítő munkát végzett azzal kapcsolatosan, hogy  a következő években a szilárd útburkolattal nem rendelkező utcákban is megindulhasson egy helyi szintű, a lakosság együttműködésével megvalósuló útépítési program. A projekt megvalósításához önkormányzati forrás mellett pályázati forrásra, és lakossági befizetésre is szükség van.

Az útépítési programot két szakaszra bontották, az első ütemhez jelentős pályázati forrást sikerült szerezni, ami az mellett, hogy nagymértékben csökkenti a szükséges lakossági hozzájárulás mértékét, lehetővé tette az aszfaltozási munkálatok megkezdését a Bartók Béla, a Benke Gedeon, a Liszt Ferenc, a Móra Ferenc és a Petőfi utcákban valamint a Hunyadi téren.  A Magyar Falu Programban megnyert útfejlesztési pályázat keretében most összesen  közel 1200 méter út készül el. Az aszfaltozást követően még az útpadka feltöltés zajlik, illetve a közlekedési táblák kihelyezése van még folyamatban.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support