A Mozgó film, mozgó klub havi szakkör tizenegyedik, utolsóelőtti alkalmával a csoport a Szeged TV stúdiójába látogatott. A foglalkozásra október 20-án került sor, ahol Fischer Gábor, a Szegedi TV műszaki vezetője kalauzolta el a jelenlévőket.

A csoport megnézhette a stúdiókat és a helyiségeket, ahol összevágják és rendezik az adásokat, műsorokat.

A szakkör résztvevői ott jártunkkor éppen Dr. Katona Márta csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekkardiológus professzorral, Szeged díszpolgárával készülő portré beszélgetés előkészületeibe csöppentek bele, ami kapcsán betekintést nyerhettek a világítás, hangosítás és a különféle stúdió berendezések szerepébe. A híradó stúdiójában a súgógép működését ismerhették meg a résztvevők, valamint a közel 30 éve a szakmában ténykedő Fischer Gábor anekdotáiból és szakmai tanácsaiból tehettek szert új tudásra.

Akadt néhány bátor jelentkező, akik pár percre a híradós szerepét felvállalva megtapasztalhatták a súgógépről hírolvasás fortélyát. Ezt követően a csoport láthatta, hogy a televízió munkatársai hogyan alakítanak át egy teljes stúdiót pillanatok alatt egy másik program felvételéhez, valamint a greenbox techikával is megismerkedhettek. A foglalkozás során mindenki számtalan hasznos szakmai ismerettel gyarapodott.

forrás: https://nmi.hu/

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support