Bizonyára már értesültek arról, hogy az őszi iskolai szünet előtt két nappal a Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde bezárta kapuit a koronavírus megjelenése miatt. Szerencsére egyelőre nincs nagyobb baj, azonban sajnos a dolgozók között lett pozitív teszttel rendelkező beteg, így a vírus továbbterjedésének megakadályozása érdekében a bezárás mellett döntött a fenntartó önkormányzat. Az időközben a koronavírusra utaló tünetekkel rendelkező óvodai dolgozók tesztelése folyamatban van, így a tervezett november eleji nyitáskor csak olyan dolgozó áll majd munkába, akinek negatív tesztje van, és egészséges.
A településen egyelőre tíz alatt van az igazolt fertőzöttek száma, és jelenleg mindenki saját otthonában, karanténban gyógyul.
A bordányi lakosok biztonsága érdekében az önkormányzati intézményekben továbbra is szigorú feltételei vannak a szolgáltatások igénybevételének. Mindenütt kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, illetve az intézmények bejáratánál elhelyezett fertőtlenítő-állomásokon a kézfertőtlenítés! Az intézmények termeiben a bejáratoknál kihelyezett táblán jelzik az ott maximálisan bent tartózkodók számát. A vírus továbbterjedése esetén az intézményekben a tavaszi időszakhoz hasonló korlátozások léphetnek életbe, amelyekről a bejáratoknál tájékoztatják a lakosságot.
A vírus jelenléte miatt mindenkit arra kérünk, hogy a fertőzés lassítása, megállítása érdekében, ha nem szükséges, ne mozduljanak ki otthonról, ne utazzanak el távolabbi helyekre, ne vegyenek részt 20 főnél nagyobb tömegeket megmozgató, vagy zsúfolt rendezvényeken. Az ügyintézések során részesítsék előnyben a telefonos, elektronikus kapcsolattartást! Mindig viseljenek maszkot, rendszeresen mossanak kezet, használják az intézményekben, üzletekben kihelyezett kézfertőtlenítőket!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support