Az elmúlt időszakban sok olyan esemény történt, amelyről örömmel számolunk be. Ilyen a már többször hirdetett orgonafelújítási pályázatunk. Az első szakasz finanszírozása megoldódott, a második részre, melyben a sípok elhelyezése és a szekrény bővítése történik meg, még keressük az anyagi fedezetet.
Nagy segítséget jelentett a hívek által vásárolt sípjegyekből befolyt összeg. Ezeket a sípjegyeket továbbra is meg lehet vásárolni a templomban. Szép esemény volt továbbá a hittanosok nyári tábora, mely jó néhány gyermeknek nyújtott értékes és tartalmas pihenést. Ezúton is köszönetet mondok a segítőknek. Aztán szeptember végén a jó termésért adtunk hálát, közelmúltban ünnepeltük az elsőáldozást és a bérmálás szentségének kiszolgáltatását. Előre tekintve az év végéig még néhány szép, ünnepi alkalmunk lesz.
November 1-én, Mindenszentek ünnepén kerül megáldásra Zákányszéken Cseh Zoltán atya síremléke. A 11 órakor kezdődő szertartásra szeretettel hívok mindenkit! Majd délután 14.00-kor a bordányi temetőben lesz megemlékezés és sírszentelés, utána 16.00-kor szentmise a templomban. November 22-én a hagyományos egész napos szentségimádást tartjuk meg. Majd elkezdődik az adventi időszak, amelyről későbbiekben adunk részletes tájékoztatást.
Az egyházközségi képviselő testülettel egyeztetve a jövő évre vonatkozóan egy-két változásra is szükség van. Szükségesnek látszik január 1-jétől az egyházközségi hozzájárulás összegének emelése. Utoljára 2012-ben volt erre példa. Így a továbbiakban a kereső személyek hozzájárulásának összege 4000 Ft-ról 5ooo-re, a nyugdíjasoké 3500 Ft-ról 4500-re változik. A szentmisék díja pedig 3000 Ft-ról 3500 Ft-ra módosul.
Október 1-jétől a templom körüli munkák segítésére egy gondnokot is alkalmazunk, aki feladatát heti 10 órában látja el. Ő fogja majd az irodai ügyeletet biztosítani minden pénteken 10.00 és 12.00 óra között a plébánia épületében. Természetesen a szentmisék előtt és után a sekrestyében továbbra is, a már megszokott módon, lehetőség nyílik az ügyek intézésére. Bízom abban, hogy ezek a változások is segítik a gördülékeny ügyintézést, és az említett díjak emelése által templomunk működtetésének feltételei is javulnak.
A következő eseményekre szeretettel hívom és várom mindannyiukat! Isten áldása legyen településünk minden lakójának életén!

Szeretettel: Zoltán atya

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support