A Dózsa téri játszótérre járó gyerekek szülei ajánlották fel, hogy szívesen bekapcsolódnának a játszótéri fa eszközök lefestésébe. A játszótéren folyamatban van a játékok éves biztonsági felülvizsgálata és minősítése, ennek eredményét követően – amennyiben az időjárás még engedi az ősz folyamán – megkezdődhet a karbantartó festés, amennyiben nem, ez a munkálat kora tavaszra tolódik majd.

Jó hír viszont, hogy a meglévő játékok megrongált, elhasználódott részeinek cseréje is folyamatosan zajlik, így a kéttornyú várhoz mászóhálót és függőhidat valamint egy új csúszda elemet és kapaszkodókat vásárol az önkormányzat. A mérleghinta is megújul: új gerendát kap az eszköz és az egyik lapülőke is pótlásra kerül. 

Új elemként a rendszeresen megrongált mászógúla helyett egy játéknapforgót szereznek be, míg az eltört régi rugós játék helyett is egy új kerül felállításra. Közkívánatra a rugós csirke mellé egy rugós kutyát helyeznek vissza.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support