A Park teret szerencsére egyre többen használják sportolásra. Rendszeresen gondot okozott a világítás kapcsolása, többször előfordult, hogy a nagy teljesítményű reflektorok bekapcsolva maradtak, és akár egész éjszaka úgymond feleslegesen fogyasztották az áramot.

A probléma megoldására a Dózsa térhez hasonló megoldás született, azaz a korábbi nagy fogyasztású reflektorokat energiatakarékos LED-es lámpákra cserélték ráadásul oly módon, hogy a régi fa oszlopok is kiváltásra kerültek. A pálya világítása a téren található kandeláberek idővezérelt rendszeréhez kapcsolódik majd, így lehetőség nyílik a késő esti sportolásra is a pályán anélkül, hogy kapcsolni kellene a rendszert..

A régi focikapuk cseréje is esedékessé vált, így új kapuk és kapuhálók vásárlására is sor kerül. Korábban még a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat által vásárolt streetball állványok közül az egyiket Dózsa térre telepítik át, és ugyancsak leszerelésre került a korábbi lábtengó pálya két vasoszlopa is, amelyet az Arany János utcai homokfoci pályánál hasznosítanak majd.

A régi faoszlopra szerelt reflektorok

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support