A karácsonyi készülődés időszaka minden évben akkor kezdődik meg, amikor bemutatják az Egyesült Királyságban a John Lewis & Partners reklámját. A brit áruházláncnál évek óta nagy hagyománya van a karácsonyi hangulatú videóknak, első televíziós hirdetésük 2007-ben jelent meg először, és azóta a brit kultúra évente visszatérő eseményévé vált. A szigetországban a második legnagyobb szupermarketlánc a Sainsbury’s. Ők is minden karácsonyra külön készülnek. Talán sokaknak az ő reklámfilmjük a legemlékezetesebb, amely 1914 karácsonyáig repítette vissza a nézőt, amikor is az egy napig tartó tűzszünetet örökítik meg a csatamezőn.

Az idén már mindkét brit cégóriás, és velük együtt számos más világmárka közzétette karácsonyi reklámját. Egy igazi helyi színes hírként jelenthetjük, hogy ma debütált a világhálón a településünk kisüzemében gyártott helyi márka, a Legjava karácsonyi videója is. A Legjava Facebook oldala ugyancsak mától váltott karácsonyi hangulatúra és megjelentek a karácsonyi akciós termékek is. 

A bordányi Homokhátság Szíve Start Szociális Szövetkezet kisfilmjében egy család életébe pillanthatunk be így a padémia idején. A szülők home office-ban otthon dolgoznak, az édesanya elugrott a helyi kisboltba. A kisfiú kihasználva az alkalmat kedvenc karácsonyi csemegéjébe, egy Legjava Étcsokoládés Meggylekvárba kanalaz bele, amikor is anyuka váratlanul hazaér… Vajon észreveszi-e a torkosságot az ottfeledett nyomokból? – ezt tudhatjuk meg a rövid kisfilmből.

A film a szövetkezet munkatársainak és segítőinek közreműködésével, a 6 éves Marci főszereplésével nagyon alacsony költségvetéssel készült. Az alkotók csak remélik, hogy sokan kedvelni fogják a nagy szeretettel készített pár perces videót. A reklámfilmnek nincs deklarált mondanivalója, önmagában a kisfilmmel a helyben gyártott termékek fontosságára próbálják felhívni a figyelmet. Azt vallják, hogy a magyar kisüzemekben előállított árucikkek is lehetnek prémium minőségűek, egyediek és finomak – egyben a magyar családok kedvencei – és remélhetőleg nem csak Karácsonykor!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support