A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat 2020. december 9-én este 6 órától tartotta soron következő ülését a Bordányi Ifjúsági Információs Pontban. A fiatalok három napirendi pont tárgyalására kaptak meghívót Lajkó Bálint ifjúsági polgármestertől.  Elsőként az új gyermek- és ifjúsági önkormányzati választások kiírásáról, a választás lebonyolításának ütemtervéről döntöttek. A második napirendi pontban az ifjúsági önkormányzat négyéves ciklusa alatti gazdálkodásának áttekintésére került sor, míg a harmadik napirendi pontban egyebek tárgyalását tervezték.

Az ifjúsági polgármester tájékoztatta a képviselőket, hogy a jelenlegi képviselő-testület mandátuma lejárt, hiszen kitöltötték a négy éves megbízatásukat. A szokásoknak megfelelően az új választásokat 2020. december közepén meg kellett volna tartani, azonban mivel a vírushelyzet miatt eddig nem tudtak határozatképesen tanácskozni, a december 18-ra tervezett választások elhalasztásra kerültek. A képviselő-testület figyelembe véve választási alapokmányuk előírásait, valamint a szokásjogot úgy döntött, hogy a választást 2021. január 29-én (pénteken) tartják meg. Ehhez igazodva elfogadták az új ütemtervet is.

A második napirendi pontban a korábbi évek pénzügyeit tekintették át. Az ifjúsági önkormányzat költségtakarékosan, jól gazdálkodva működött. Az új képviselő-testületnek a megállapított pénzmaradvány alapján közel két és fél millió forintot adnak át, a pénz a fiatalok érdekében történő hasznosításáról már a január végén megválasztott fiatalok dönthetnek majd.

A harmadik napirendi pontban Tanács Gábor Bordány Nagyközség Önkormányzatának polgármestere kért szót. Megköszönte a képviselő-testület munkáját. Elmondta, hogy bízik abban, hogy az ifjúsági önkormányzatban dolgozó fiatalok az elmúlt négy év alatt a programokon, rendezvényeken keresztül, illetve a képviselő-testületi munka során rengeteg élménnyel, tapasztalattal gazdagodtak, amelyet hasznosítani tudnak életük során. A képviselők számára emlékül, és munkájuk elismeréseként egy-egy ajándékot adott át.

Lajkó Bálint ifjúsági polgármester a képviselők nevében is megköszönte a települési önkormányzat illetve a polgármester segítségét, és polgármesteri pozíciójának utolsó momentumaként a képviselő-testületi ülést bezárta. Az új képviselő-testület a választásokat követően jövő februárban ülésezhet majd először, amikor építve az új polgármester és a képviselők terveire megalkotják programjukat.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support