Megkezdődött annak a korábban Dániából indult ötletnek a kivitelezése Bordányban, melyet az elmúlt években már nagyon sok magyarországi településen megvalósítottak. Olyan gyűjtő szív készül, amelybe minden bordányi vagy környező településen élő család összegyűjtve leadhatja műanyag kupakjait. Az ásványvizek és a különböző üdítőitalok flakonjának kupakja mellett a dobozos gyümölcslevek és tejek csavaros kupakja is gyűjthető lesz itt, sőt akár a flakonos mosószerek, öblítők, tisztítószerek, samponok és tusfürdők, továbbá a balzsamok és a testápolók kupakjai is. Ahogy akár a fogkrémes tubus teteje is segítheti a közösségi kezdeményezést.
A felvásárlócégek kilogrammonként fizetnek a kupakokért, előzetes információink szerint legalább harminc-negyven forintot, persze ez első hallásra nem sok, de hát tudjuk, sok kicsi sokra megy. A kupakgyűjtés ilyen módja ráadásul egy érdekes-izgalmas utcadísze is lehet Bordánynak és tovább erősíti településünkön élők környezettudatos szemléletmódját, valamint jótékony céllal is bír, hiszen az összegyűjtött műanyagok ellenértékéből fontos célok lesznek támogathatóak.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support