1991 augusztusában döntött úgy az akkori képviselő-testület, hogy Bordányi Napló néven kiadványt jelentet meg elősegítve a gyors tájékoztatást a felgyorsult és változó időkben. Az első szám 1991 szeptemberében jelent meg. Azóta eltelt 30 év, az immár 31. évfolyammal megjelenő helyi lap életében mérföldkő a mai, teljes egészében színesben kiadás.
A kezdetben a magyar címer díszítette a kiadványt, melyet 1993 márciusában a Bordány címer váltott, akkor még fekete-fehér nyomtatásban. 2006 decemberében lett a címlap és a hátoldal fejléce, illetve lábléce színes. Nagyobb arculatváltás 2011 márciusában, illetve legutóbb 2017 januárjában volt. Ekkor újabb, modernebb formát öltött a lap, megváltozott a betűtípus és a méret, valamint a korábbiaknál nagyobb fotók, címek kerültek alkalmazásra. A Bordányi Napló fejlécét továbbra is címerünk díszíti és Bordány színe, a zöld is dominál. 2011-től a havi újság mellett heten-te kétoldalas hírmelléklet, a Bordányi Hírek is kiadásra kerül, bővítve ezzel a hírkínálatot. 2020 decemberéig összesen 315 példány Bordányi Napló és 285 példány Bordányi Hírek jelent meg, így az elmúlt 30 év alatt összesen 600 különböző példány került a helyi lakosok postaládáiba ingyenesen.
Sólyáné Sárközi Ágnes pedagógus a kezdetektől fogva húsz éven át dolgozott a lapnál, melynek jelenlegi főszerkesztője a Faluház és Könyvtár igazgatója, Börcsök Roland. Ágnest 1991-ben kérte fel a polgármester, Balogh Ferenc, hogy legyen az akkor induló Bordányi Napló egyik szerkesztője és újságírója.
„Nagy kihívásnak éreztem a feladatot a pedagógusi munkám mellett, és lelkesen vetettem bele magam az előkészületekbe. Csongrád megyében akkor indultak a települési helyi lapok. Az információért sokat kellett menni. Sokat tanultam és sok emberrel ismerkedtem meg abban az időben. Többek között Magyariné Rozival, aki összefogta az induló lapok szerkesztőit, biztatta, bátorította, és sok hasznos információval ellátta őket” – mesélte.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support