Bordány Nagyközség Önkormányzata a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft. szakmai együttműködésével készítette el azt a projekt-előkészítő tanulmányt, amely a Bordányban tervezett záportározó és esővíz elvezető csatornahálózat kiépítését célzó támogatási kérelem alapjául szolgál. Ez a dokumentum biztosítja azon alapvető információkat, amelyek a meglévő helyzet elemzését, problémák feltárását, a veszélyeztetett terület lehatárolását, védendő értékek becslését, valamint a tervezett beavatkozásokat mutatja be. A tanulmány alapján az önkormányzat január végén határidőben be tudta nyújtani a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett a „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” elnevezésű felhívásra elkészített pályázatát, amelyben a belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztésének, rekonstrukciójának a csapadékvíz gazdálkodás céljának figyelembevételével történő megvalósulásához kértek támogatást. 

Mint korábban már beszámoltunk róla a tervek szerint a Dudás utca végén található egybefüggő hatalmas réten, a létrejövő ősfalu és a csatorna közé épülne meg egy záportározó, amelyben a település belterületének déli részéről összefolyó esővizet lehet majd tárolni. A jövőben több utcában kerülhet kiépítésre, illetve fejlesztésre a meglévő esővíz elvezető csatorna, árokrendszer is, amely régóta az önkormányzati célok között szerepel. Nyertes pályázat esetén a beruházásnak legkésőbb 2023. év közepéig kell megvalósulnia.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support