Az előző év végén már beszámoltunk az egyházközségi hozzájárulás díjának változásairól, most szeretnénk felhívni a lakosok figyelmét a befizetés fontosságára és lehetőségeire. Az egyházközség elsődleges bevételi forrása a hozzájárulás megfizetése, emellett a perselypénzek és a szolgáltatásokért befizetett stóladíjak adják a plébánia szinte teljes bevételét. Ezekből a forrásokból kell az egyházi épületeket fenntartani, működtetni. A hozzájárulást a sekrestyében vagy a plébánián személyesen fizethetik be.
Ha a házhoz mennek kérni a hozzájárulást, és ott rendezik, akkor a gyűjtő részesedés fejében végzi ezt a feladatot. Az Egyházközség szeretné felkínálni azt a lehetőséget, hogy átutalással is rendezhessék a befizetést. A plébánia hivatalos neve: Szent István Király Plébánia, bankszámlaszáma: 57600022-10051564, a számlavezető bank a Takarékbank Zrt. zákányszéki fiókja. Az átutalás közlemény rovatába írandó: egyházközségi hozzájárulás 2021., valamint utca, házszám. Emlékeztetőül jelezzük, hogy hivatalosan a hozzájárulás összege az évi bevétel 1%-a, de mivel ezt helyi szinten nehéz követni, ezért alapdíjat határoztunk meg, mely személyenként 5000 Ft, a nyugdíjasok számára pedig 4500 Ft, mely összegek több részletben is befizethetőek.
Köszönjük mindazok jó szándékát, akik már rendezték hozzájárulásukat!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support