Megkezdődött a régészeti őspark központi épületének kivitelezése, a Norbo-Ép Kft. munkatársai a napokban átvették a munkaterületet. Az önkormányzat tulajdonában lévő 247/27 helyrajzi számú, közel három hektáros terület északi részén már ki is tűzték az épület és az épületet körülvevő korabeli sánckerítés alappontjait. A területen két árok is keresztülhalad, amelyek a Seregélyesi csatornába, majd tovább, a Dorozsma-Halasi főcsatornába vezetik le a vizet. A meglévő árkokat a tervező beépítette a falukoncepcióba, az átjárhatóságot korabeli fahidak segítségével valósítják majd meg.
Az első koordinációs egyeztetésen az alap-szint meghatározása volt a fő téma, hiszen a semlyékes terület közel egy méterrel van mélyebben, mint a Teréz utcai műút szintje. Ehhez viszonyítva kell majd kialakítani a földsáncot, az azt körülvevő árkot, és természetesen az ősfalu épületeit is.
A kitűzéskor kiderült, hogy a faluból kivezető 303-as helyrajzi számú földút nyomvonala a településhez közeli szakaszon körülbelül két méterrel el van csúszva, azt az építkezéssel egyidőben majd korrigálni kell, hiszen a látogatóközpont előtt kerékpártárolót, parkolókat is ki kell alakítani, és ezeknek bizony hely kell. Az arra járók nap mint nap figyelemmel kísérhetik az építkezést, és esetenként előfordulhat, hogy a munkagépek miatt lassabb lesz a közlekedés ezen az útszakaszon. Szíves türelmüket, megértésüket köszönjük.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support