Minden évben elérkezik az az évszak, amit a legjobban várunk. Nemcsak mi pedagógusok, hanem Ti szülők is és veletek együtt a gyerekek is. Az időjárás hirtelen meleg lesz, előkerülnek a medencék, a fürdőruhák és végre a várva várt nyaralás is kezdetét veheti. Egy délutáni közös fagyizás pedig kiváló kikapcsolódás lehet mindenkinek.

Az óvodánk életében a nyár egy nagyon különleges időszak, hiszen ilyenkor a gyerekekkel kötetlenebbül tudunk játszani és foglalkozni. Idén sem történik ez másként, igyekszünk a kicsiknek egy felejthetetlen és emlékezetes nyarat varázsolni. Minden nap készülünk számukra kézműves foglalkozásokkal, verseny és akadálypályával, előkerülnek a titkos szobákból a kedvenc játékok és, ha a hőmérséklet eléri a csúcspontot még a strand hangulatát is az óvoda udvarára bűvöljük és egy kis medencés pancsolással örömöt csalunk a gyerekek arcára.

Többször is gyermekjógával hangolódtunk az adott hétre, és hangszert is simogattunk. Meghallgattuk a hangtálak mágikus hangját és ki is próbálhattuk őket. Nyáron a gyerekek jobban megismerhetik egymást ez remek alkalom arra, hogy más csoportba járó kispajtásokkal igazi barátságok szövődjenek. Mi pedagógusok és az óvodában dolgozó kollégák is mindig örömmel várjuk, hogy a gyerekek igazán izgalmas nyári élményeit meghallgassuk. Nagyon pozitív visszacsatolásként éljük meg, hogy az egész tanévben tanultakat a gyerekek ilyenkor is maximálisan kamatoztatni tudják, általuk ilyenkor mi is egy kicsit jelen lehetünk veletek. Hiszen az óvoda egy nagycsalád.

A nyár sajnos nagyon gyorsan véget ér, ahogy az a jó dolgokkal már csak lenni szokott. De még így is történik varázslat. Ezúton köszönjük szépen a több száz virág felajánlását Tariné Terhes Melindának, amivel az udvarunkat és a kertünket csodálatossá varázsoltuk közösen az ovisainkkal. Gyönyörű és igazán értékálló lett.

Ezúton kívánunk a nyárra mindenkinek csodálatos kikapcsolódást és örömteli pihenést.

Kmetovics Anna Beáta, óvodapedagógus

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support