A Kecskeverseny és Legjava Helyi Ízek Fesztiválja „0. napján”, azaz szeptember 10-én pénteken kerül pótlásra a pünkösdkor elmaradt falunapi futóverseny. Ez alkalommal a település belterületi útszakaszain, a Homokhát Éjszakai Félmaraton útvonalán kell teljesíteni az 5,25 km-es távot a nevezőknek 18 órai kezdettel. Ez az este lesz a sportlétesítmények éjszakája is, melyre számos programmal készülnek a szervezők.
Szeptember 11-én, szombaton reggel 9.00 órakor veszi kezdetét az osztályharc, a főzőverseny, valamint a kecskeverseny. A program során a hagyományos kategóriák (bográcsban készült ételek, grillen és tárcsán sültek) mellett több jelentkező esetén akár kecskehúsból készült ételek is zsűrizésre kerülnek. Jelentkezni és érdeklődni szeptember 9-ig (csütörtök) lehet a Faluházban személyesen, e-mailen a faluhaz.bordany@gmail.com e-mail címen, illetve telefonon az 588-516-os számon. Nevezési díj nincs, sátrakat, székeket, asztalokat, a főzéshez szükséges alapanyagokat mindenkinek magának kell biztosítania. A program része a Kecskeverseny és az Osztályharc elnevezésű rendezvény is, melyen számos izgalmas pillanatot tartogat a kilátogatóknak. Az osztályharc nevet viselő viadal lényege, hogy az osztályok a nap folyamán pontokat gyűjtenek a különféle feladatokban való részvételért, így a főzőversenyen való indulásért, valamint a kecskeverseny játékos feladataiban való részvételért. Az osztályoknak már most érdemes megkezdeni a felkészülést a megmérettetés-re, hiszen az alsó és a felsős osztályok közül az első három helyezettet díjazzuk.

A délutánt igazi fesztiválhangulat jellemzi majd, ugyanis a versenyszámokat követően a Faluház szabadtéri színpadán kezdetét veszi a kulturális műsor, de kiegészítő programként ugrálóvár, arcfestés és gyermekfoglalkozások is lesznek. A délután során Bata Krisztina operett-, valamint a Hahó Együttes gyermekműsorát láthatják, fellép többek közt a Folk on 45 zenekar és a THA SHUDRAS zenekari performansz formáció. A díjátadásokat követően ünnepi tűzijátékban gyönyörködhetnek a bordányiak, míg az estét utcabál zárja az Útközband zenekarral.
Találkozzunk szeptember 10-én pénteken, és 11-én, szombaton a Park téren!!!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support