Az idei évtől már nem az önkormányzatnak, hanem a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) kell megfizetni a gépjárműadót. Korábban a településeken élők a polgármesteri hivataloknak fizették be az adót, és annak 60%-át már az önkormányzat utalta tovább az államkincstárba, és a maradék 40%-kal gazdálkodhatott a település, ez azonban a jogszabályi változással megszűnt. Január elsejétől a teljes adóösszeg az államkincstárat gyarapítja. A NAV áprilisig értesített mindenkit, akinek gépjárműadót kell fizetnie az idei gépjárműadóval kapcsolatos változásokról és az aktuális összegekről.  Az adóhatóság nemrég megjelent közleményében felhívta a lakosság figyelmét, hogy az adó második részletét szeptember 15-éig kell befizetni a 410-es adónemhez tartozó, 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára. Banki átutaláskor a közlemény rovatba az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni.

Ha valaki esetleg elveszíti a csekket, akkor legegyszerűbben a NAV honlapjáról letölthető  nyomtatványon igényelhet újat.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support