Szeptember 11-én, szombaton a hagyományosan megrendezett Kecskeverseny és Helyi ízek fesztiválja folytatásaként került megrendezésre a Családi kisfesztivál, amely az idén a falunapok hangulatát próbálta felidézni.
A rendezvény kiváló alkalom volt arra, hogy megünnepeljük településünk önállóságának 71. évfordulóját. Este születésnapi torta, tűzijáték és utcabál várta a születésnapozókat. Az ünnepi hangulatot tovább növelte, hogy Tanács Gábor minden helyi hetvenegy éves lakost külön is meghívta az ünnepségre. Településünkön jelenleg 19-en élnek olyanok, akik 1950-ben születtek. Az utcabálon a talpalávalót az Útközband zenekar húzta.
A délutáni műsor egyébként operettműsorral vette kezdetét. Bata Krisztina énekesnő lépett elsőként a közönség elé. A gyönyörű hangú, népszerű énekesnő sok-sok szívet megdobogtatott rendkívül színes produkciójával. Őt a Borostyán Dalkör követte a színpadon. Az Illés Mária által vezetett dalkör erdős és boros dalokból összeállított csokorral kedveskedett a nagyérdeműnek. Vass Nándor bácsi szólója ismét nagy sikert aratott a közönség soraiban. A népdalok után gyermekdaloké lett a főszerep, kisvártatva sok kis apróság rohant a színpad elé. A Kenesei-Holics Réka és Conti Péter nevével fémjelzett a “Kisbogár” gyerekprogram megörvendeztette a kicsiket és szüleiket egyaránt.
A fesztiváli hangulathoz nagyon illett az utcazene, folk és reggae. A kellemes együttléthez a Folk on 45 nevű zenekar szolgáltatta az alapot. Érdekes mixekkel, saját népdalfeldolgozásokkal varázsolták széppé a délutánt. Az idei főszerepet “THA SHUDRAS” zenekarnak szánták a szervezők. Az idén Szeged város legjobb zenekarának szavazta meg őket a közönség, de az előadásuk, zenei tudásuk, és különleges zenei stílusuk most a bordányiakat is magával ragadta. Ha lenne szavazás, talán itt is ők vinnék el az idei pálmát, hiszen a bemutatott produkciójukban többféle zenei stílust, így trip hopot, dubot, minimal technót, nu metalt, és dzsesszes elemeket is kevertek, amely fantasztikus zenei élmény nyújtott.
Még a tűzijáték előtt, de a színpadi produkciók után került sor a kecskeverseny és az osztályharc eredményeinek kihirdetésére. A díjakat, okleveleket Tanács Gábor Bordány nagyközség polgármester és Mihállfy Béla Kiskundorozsma önkormányzati képviselője adták át.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support