Az ősz folyamán Településünkön különféle koncertek hallhatók. Az első alkalom augusztus 20-án Templomunkban, ahol Gábor Tamás, Bálint Ilona, Marta Mastrullo, Frank Martin és Elekné Sándor Szilvia adott ünnepi hangversenyt. Az országkerülő autós túra kelet-magyarországi futamának rajtja, augusztus 24-én a Faluháztól rajtol, ahol Bitó János és Thorpe Gáspár Miklós harmonika és gitár duóját láthatták és hallhatták a kilátogatók.
Kihelyezett énekóra keretében, szeptember 03-án az Iskolába a Rézhúros Banda népzenét játszott a Kárpát medencéből. Az interaktív órán megismerkedhettek a Gyerekek a hangszerekkel, a különböző tájegységekre jellemző zenei motívumokkal.
A Szent István téren szeptember 08-án a Kalungu Ütőegyüttes színesítette a koncert kínálatot, akik kreatív módon ötvözik az ősi tradicionális, elsősorban afrikai dobolást, a klasszikus és a könnyűzenével.
A Családi Kisfesztivál alkalmával, szeptember 11-én a Park tér nagyszínpadán Bata Krisztina „Operett gyöngyszemek” előadásával indult a délutáni program. A népszerű énekesnő többek között a Csárdáskirálynőből és a Marica grófnőből is előadott dalokat.
Szeptember 15-én Pál Olivér és Baranyi Szabolcs, csellóval érkeztek a Szent István térre. A két fiatal zenész a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói, akik Joseph Haydn, Francesco Geminiani, Werner Thomas és Thomas Mifune ragtime átirataiból is játszottak részleteket. A koncert végén az érdeklődőknek lehetőségük volt megszólaltatni a hangszereket.
Szeptember 22-én a besnyői Szironta Együttes harangkoncertjében különleges amerikai hangszerek – handbellek – szólaltak meg. Előadásukban elsősorban a komolyzene kedvelői találtak igazi csemegéket, de egy-egy művel kitekintenek a populárisabb műfajok felé is.
A következő hetekben is több helyen lesznek még TérZene koncertek. Figyeljék településünk különböző hír-csatornáit a koncertek időpontjával kapcsolatban. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support