Nagy sikerrel zárult a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat október 16-ára meghirdetett papírhulladék gyűjtő akciója. A fiatalok a telepüzemeltetésben dolgozó munkatársakkal közösen összesen majdnem 8 tonna papírt gyűjtöttek össze a nap folyamán. A lakosságtól nagy mennyiségű újságpapírt, reklámkiadványt gyűjtöttek be, míg a vállalkozóktól csomagolóanyagokat, elsősorban kartondobozokat sikerült elszállítani.

Az ifjúsági önkormányzat tagjai mellett közösségi szolgálatos fiatalok, önkéntesek és a településüzemeltetés munkatársai vettek részt a gyűjtésben, a papír elszállítását a Négyforrás Nonprofit Kft. oldotta meg. Külön köszönet illeti Vas Sándort, aki gyifős szülőként saját gépjárművel kapcsolódott be a gyűjtésbe, hogy a papír összeszedéssel minél előbb végezhessenek a fiatalok.

A szombati akciónak köszönhetően közel száz termetes fa életét mentették meg a bordányiak a kivágástól. Az ifjúsági önkormányzat megalakulása óta statisztikát vezet a gyűjtés eredményeiről. Ebből tudjuk, hogy eddig majdnem 160 tonna papírt gyűjtött össze, így fiataljaink 2 híján 1900 termetes fa életét mentették meg! Mivel az újrahasznosításból származó papír előállításához feleannyi energiára és negyedannyi vízre van szükség, mint a fából készült új papíréhoz, így ezidáig közel 5 ezer köbméter vizet és majdnem 43 ezer liter kőolajat is megtakarítottunk!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support