Az ifjúsági önkormányzat legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy szakítva a hagyományokkal az idén nem az ifjúsági napon, hanem az október 29-én megrendezett születésnapi rendezvényén adta át az általa alapított “Bordány Ifjúságáért”  díjat. Mivel a tavalyi évben a vírushelyzet miatt a jubileumi születésnap elmaradt, az idén szervezetek egy nagy bulit a fiatalok, és így a huszonegyediken már nem is egy, hanem három díjat adtak át.  

A születésnapi program keretében a megnyitót és a köszöntőt követően került sor a díjak átadására. Az est házigazdája Boki felolvasta a határozatokat, majd a díjazottak a nevük elhangzását követően léptek fel a színpadra. A díjakat ünnepélyes keretek között Vida Patrícia ifjúsági polgármester és Czékus Péter ifjúsági képviselő adták át.

A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat “Bordány Ifjúságáért” díjat adományozott Gál Ervinnek, aki 2008-tól 2011-ig volt ifjúsági polgármester. Gál Ervin rendszeres résztvevője, segítője a civil szervezetek által szervezett programoknak. Ifjúsági polgármestersége mellet a Kulturális és Szabadidős Egyesület tagjaként rendszeresen önkénteskedett és azóta is folyamatosan segíti, támogatja a fiatalok és közösségei elképzeléseit. 

A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat ugyancsak a “Bordány Ifjúságáért” díjat adományozta Masir Norbertnek. Masir Norbert 2011 és 2016 között töltötte be az ifjúsági polgármesteri tisztséget. Ezt követően ifjúsági referensként dolgozott a települési önkormányzatnál. Jelenleg is a Kulturális és Szabadidős Egyesület alelnöke. Gyermekkora óta rendszeresen önkénteskedik, résztvevője és alakítója a fiatalok nemzetközi kapcsolatainak. Külső tagként ő képviseli az ifjúsági önkormányzatot településünk önkormányzatának Egészségügyi, Szociális és Ifjúsági Bizottságában.

Ugyancsak a “Bordány Ifjúságáért” díjjal ismerték el a fiatal képviselők Lajkó Bálint tevékenységét. Lajkó Bálint 2016 és 2020 között volt településünk ifjúsági polgármestere. Gyermekkora óta önkénteskedik, részt vesz a település ifjúsági közéletében. Rendszeres résztvevője, segítője a civil szervezetek által szervezett programoknak. Segíti, támogatja a civil szervezetek pénzügyi adminisztrációját. A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség elnökségi tagja, hosszú ideig az Egérház Alapítvány önkéntes munkatársa.

A díjátadót követően elkezdődött a születésnapi buli. A zenés programok előtt tortával kedveskedtek a GYIFÖ tagjai a vendégseregnek.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support