Mint arról korábban beszámoltunk, a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat is részt vett a nyáron Zalaszentgróton megrendezett Országos gyermek- és ifjúsági önkormányzati találkozón. Akkor örömmel tudósítottunk arról is, hogy a rendezvény záróbeszélgetésén jelenlévők fontosnak ítélték, hogy az ifjúsági önkormányzatok rendszeresen találkozzanak egymással, ennek nyomán az ifjúságsegítők meg is kezdték egy újabb szakmai program összeállítását, amely lehetőséget teremthet a megkezdett munka folytatására, és akár újabb találkozó szervezésére.

A napokban érkezett a jó hír a pécsváradi székhellyel működő Fiatalok a részvételért Egyesülettől, akik tovább koordinálták a szakmai együttműködés folytatását, hogy az öt település az Erasmus+ programba benyújtott pályázatát támogatja az Európai Unió. Ennek eredményeként #newpartychipants címmel valósulhat meg egy új program, amelyben Bordány, Levél, Orosháza, Pécsvárad és Zalaszentgrót gyermek és ifjúsági önkormányzatainak aktív tagjai vehetnek majd rész.

A projekt 2022. januárjában egy előtalálkozóval indul Pécsváradon. Itt mind az öt résztvevő települést egy felnőtt segítő, illetve egy fiatal fogja képviselni. A találkozó célja a közös problémák, nehézségek feltárása, közös célok kitűzése, illetve a célok eléréséhez szükséges teendők felvázolása, ütemezése lesz. 

Az előtalálkozót követően az ifjúsági önkormányzatok helyi szinten többször találkoznak, és megtervezik, majd február-május között megvalósítják azt a programot, amellyel tevékenységeiket népszerűsítik a fiatalok körében, lehetőleg minél több fiatalt megszólítva, bevonva a 13-25 éves korosztályból.

Jövő év júniusában valósul meg a projekt zárókonferenciája egy Országos Találkozó keretében, melynek helyszíne Levél község (Győr-Moson-Sopron megye) lesz. A résztvevő fiatalok bemutatják mire jutottak helyben szervezett programjaik során. Többek között beszélnek majd arról, hogy például hány embert, milyen módszerrel sikerült elérniük. Megosztják egymással tapasztalataikat, továbbfejlesztik, újratervezik a bevetett módszereket, hogy a későbbiekben hasznosítani tudják azokat. A konferencia illetve találkozó külön érdekessége lesz, hogy nem csak az öt településekről érkeznek majd fiatalok, így a programba bevont fiatalok más ifjúsági önkormányzatok képviselőivel is megoszthatják majd a tapasztaltakat.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support