A képviselő-testület decemberi döntésének köszönhetően Bordányban az idén is plusz egy havi támogatással segítik a szociálisan hátrányos helyzetű családokat.  Minden évben karácsony előtt általában alapvető élelmiszereket csomagoltak össze az önkormányzat munkatársai a rászorulóknak, az idei évben egyrészt a vírus helyzetre való tekintettel, másrészt a tavalyi jó tapasztalatokra tekintettel nem érkezik önkormányzati csomag a családokhoz. A csomagok helyett az idén is minden család, aki az elmúlt évben valamilyen szociális támogatásban részesül, egy havi plusz juttatást kap. 

Tanács Gábor polgármester elmondta: Bordányban várhatóan összesen közel százötven család kap ilyen módon segítséget még a karácsonyi ünnepek előtt. 

A lakhatási-, vagy gyermekvédelmi támogatásban részesülők automatikusan megkapják ezt a támogatást, az egyéb juttatásokban részesülők pedig rászorultsági alapon, az élethelyzetüktől függően kapnak élelmiszer vagy gyógyszer vásárlási utalványt az elkövetkező napokban. További jó hír, hogy az állami támogatásnak köszönhetően és a településüzemeltetésben dolgozóknak hála a térítésmentes tűzifa nagy részének kiszállítására is sor kerül még Szenteste előtt.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support