Jelentősen változik a iskolai étkeztetés február elsejétől. Nem csak az ebédbefizetés rendszere, de az étkezések igénylésének és lemondásának módja is jelentősen megváltozik. Február elsejétől ráadásul a Dózsa téri önkormányzati működtetésű közösségi házban kialakított ebédlőben étkezhetnek a gyerekek, azaz nem kell csoportosan az étterembe átvonulniuk. Természetesen a felügyeletet továbbra is az iskola biztosítja majd.

Jelenleg a tálalókonyha kialakítása zajlik. A napokban indul meg az étkezőhelyiségek festése, és folyamatban van új étkezőasztalok és székek beszerzése is. A beruházást az önkormányzat saját forrásból valósítja meg, támogatva ezzel az iskolai ellátás színvonalát.

Az étkezések elszámolása is teljesen digitalizált lesz, minden gyermek saját vonalkódos kártyával tudja majd az étkezési jogosultságát a helyszínen igazolni: csak zöld jelzést követően tud majd ebédelni. A szülőknek előzetesen az Etelka rendszerben kell az étkezést megigényelniük illetve kifizetniük. Itt lesz lehetőség a lemondásra is! Fontos, hogy csak az a tanuló veheti majd igénybe az étkezést, akinek érvényes rendelése van az adott napra és igazolványa vonalkódját rögzítették az ETELKA étkezési modulban.

Az étkezési díjak befizetését is szeretné digitálissá tenni az önkormányzat. Az eddigi pénztári befizetések helyett a bankkártyás on-line fizetést preferálják, ami kényelmes fizetést tesz lehetővé a szülők számára, és a befizetést követően azonnal érvényessé válik az étkezési szolgáltatás megrendelése.

A részletekről a szülők folyamatosan tájékoztatást kapnak majd az önkormányzattól.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support