Régi tervek porolódtak le, amikor a pályázatírók belefogtak a Bordányt Zákányszékkel összekötő pályázat benyújtásába. A Magyar Falu program keretében végre lehetőség nyílik arra, hogy pályázzon a település, a lassan tíz éve elkészült és folyamatosan megújított tervek alapján készült el a benyújtott szakmai anyag.

A Bordány-Zákányszék közötti szakasz összesen 6253 méter hosszú lesz a tervek szerint. Ebből Bordánynak 2776 métert kell majd megépítenie. 

Megtudtuk, hogy a bordányi tervek – mivel már annyira régiek – várhatóan még a közbeszerzési eljárás kiírása előtt lejárnának, és azok hosszabbítására májust követően már nincs mód. Így a teljes tervanyagot meg kell újítani. Erre azonban felkészült a település, már a pályázatban is kitértek az új tervdokumentáció elkészítésének szükségességére.

A zákányszéki 3477 méter hosszú szakasz megépítésére a zákányszéki önkormányzat önállóan pályázik, de természetesen a megvalósítás során folyamatosan egyeztetnek majd mind a döntéshozók, mind a szakemberek.

Bordány Zsombóval konzorciumban pályázik a zsombói bekötőút melletti kerékpárút kialakítására. Itt még nem állnak rendelkezésre kész tervek, ezek majd nyertes pályázat esetén a projektidőszakban folyamatosan készülnek. A két képviselő-testület döntött a pályázat benyújtásáról és támogatás esetén a több, mint két kilométer hosszú kerékpárút közös megépítéséről. 

A konzorciumi szerződést a két polgármester a napokban írta alá a Bordányi Polgármesteri Hivatalban.

Amennyiben a pályázat támogatást kap elmondhatjuk, hogy településünk minden irányból megközelíthető lesz kerékpárúton is. Bízunk a sikeres elbírálásban!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support