Bordányban jelenleg négy helyen található hulladéksziget, a Honvéd utcában a Coop ABC parkolójával szemben, a Petőfi utcában, a vízműtelep szomszédságában, a Jókai utcában a bölcsőde mellett valamint a Kistemplomtanya téren a parkoló melletti területen. Ezek a szigetek nagy kihasználtsággal működnek, azonban nálunk is felmerült az a probléma, ami például szegeden is, hogy sokan illegális hulladéklerakónak használják a gyűjtőpontokat, nem törődve sem a természettel, sem a környezettel. Ennek legdurvább példája a Teréz utcai hulladéksziget volt, amelyet már meg is zsüntetett az önkormányzat, mert kezelhetetlen volt az az állapot amit ott az illegális szemetelők okoztak napról napra.

A napokban egy országos hírportál számolt be a szegedi helyzetről. A szolgáltató a nagyvárosban folyamatosan felszámolja ezeket a szigeteket mert ahogy írják, itt is óriási gondot jelent az illegális szemétlerakás, a lakók képtelenek kulturáltan használni azokat.

A Bordányi Polgármesteri Hivatalba is számtalanszor érkezik jelzés a konténerek telítettségéről, illetve a gyűjtő konténerek mellé lepakolt ismeretlen eredetű és tartalmú dobozok vagy zsákok jelenlétéről. A szolgáltató általában a lakossági szelektív hulladékgyűjtéssel egyidőben üríti ezeket a nagy gyűjtőedényeket, ami két heti rendszerességet jelent, az üveghulladék elszállítása pedig havonta egyszer történik.

Óriási problémát jelent az illegális szemétlerakás, illetve a nem szelektált össze-vissza bedobált hulladék, mindenképpen megoldást kell találni a problémára, hiszen amellett, hogy rengeteg bosszúságot, többletfeladatot és költséget jelent mindez a szolgáltatónak, a településképet is rontják a falu frekventált helyein ezek a szeméthalmok.

Az önkormányzat most a lakosság véleményét kérdezi. A települési applikáción arra keresik a választ milyen sorsa legyen a bordányi hulladékudvaroknak. Véleményt mondani legkésőbb március 20-ig lehet, azt követően az ügy minden bizonnyal az önkormányzat Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Energetikai Bizottsága, majd azt követően a képviselő-testület elé kerül.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support