Az Euronews tudósított róla, hogy az elmúlt hét év másfél millió darab uniós kohéziós projektje vált böngészhetővé az Európai Bizottság új weblapján, a Kohesión. Az EU polgárai, az újságírók vagy a kutatók számára is elérhetővé vált az összes az unió 27 tagállamában 2014 óta megvalósított kohéziós projekt rövid leírása.

Az egyenlőre csak angol, de hamarosan magyar nyelven is elérhető honlapon leglátványosabban egy interaktív térképen kereshetünk, de a Kohesio legnagyobb erőssége – mint ahogy arra Magyar Ádám cikkében felhívja a figyelmet – a keresőmotor: rengeteg projekt között részletes szűrési rendszerrel lehet ugyanis keresni.

Mi is gyorsan rákerestünk a térkép segítségével a Bordányban megvalósult vagy folyamatban lévő projektekre. Örömmel láttuk, hogy az Európai Unió számos a nagyközségünkben megfogalmazott tervet, elképzelést támogatott az elmúlt hét év során.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support