A Településüzemeltetési Központ munkatársai az elmúlt hetekben ültettek el százkilencven darab fát a település különböző pontjain, és hamarosan még harminc fát ültethetnek el egy sikeres pályázatnak köszönhetően.

Tovább folytatódik a település zöldítése. A korábbi elképzeléseknek megfelelően újabb fasorokkal bővül a település, hozzájárulva a globális felmelegedés lassításához. A Kossuth utcában a kiszáradt oszlopos szilfák helyett valamint a korábbi fasor meghosszabbításaként harminc darab szeleste hársfát, illetve ugyancsak a Kossuth utca északi felén valamint a Petőfi utcai fasor pótlásaként hatvan darab gömbkőrist ültettek a településüzemeltetés munkásai. Száz darab pusztaszil került elültetésre a kerékpárút Szeged felé tartó szakasza mellett.

A jövőhét közepén pedig a temetőhöz vezető út, és a temető melletti területen kerülnek elültetésre azok a korai juharfák, amelyeket az önkormányzat a Településfásítási program keretében meghirdetett pályázaton nyert el. Ezeket a fákat április 25-én, hétfőn szállítja le a kertészet.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support