Aki nem volt pénteken pizzázni, az is elmondhatja a véleményét! – digitális konzultációt indít a helyi ifjúsági önkormányzat, annak érdekében, hogy minél több fiatal véleményét gyúrhassák egybe.

Sikeresen lezajlott az április 29-én megtartott “Pizzázz a polgikkal” rendezvény, amelyet a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat szervezett együttműködve a pécsváradi Fiatalok a részvételért Egyesülettel a #newpartychipants című program keretében.

A Bordányi Ifjúsági Információs Pontban zajló eseményen összesen 27 fő (4 döntéshozó és 23 fiatal) vett részt, akiktől számos témakörben sikerült hasznos véleményeket begyűjteni. A fiatalok örömmel osztották meg véleményüket a gyermek- és ifjúsági napról – ahová számos fellépőt is javasoltak -, de sok hasznos észrevételt tette például a faluban fejlesztendő dolgokról, beszélgettek arról, mitől is lenne jobb itt élni. Számos programötletet fogalmaztak meg akkor, amikor az egyik asztalnál azt a mondatot kellett befejezniük, hogy minek a hatására mozdulnának ki otthonról (a számítógép vagy a tévé elől) sokkal többször. Arra a kérdésre, hogy szerintük miért is jó a bordányi fiataloknak olyan válaszok érkeztek például, hogy itt befogadó a község, vagy éppen fejlett a település. Szerintük azért rossz, mert például nincs elég okos kuka a településen, hiányolnak egy palánkos műfüves focipályát, de volt olyan is aki az ivókutak mennyiségét kevesellte.

A Bordányi Ifjúsági Információs Pontba pedig akkor járnának többen, ha lenne például FIFA 22 játék, vagy Just Dance versenyeket rendeznének.

Jó hír, hogy azok a fiatalok, akik nem tudtak részt venni az eseményen, az interneten még hozzá szólhatnak, véleményezhetik az anyagot.  Erre a google felületét lehet használni. 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support