A tervek szerint szerdán megkezdődik az 1+1 Közösségi Útépítési Programban meghatározott újabb belterületi útszakaszok építése. A beruházás a Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően valósulhat meg. A vállalkozó elsőként a meglévő útalapot javítja, illetve az útpadkát készíti el, majd ezt követően kezdődik meg az aszfaltozás: 5 cm vastag kopóréteg kerül terítésre gépi hengerléssel. A jelenlegi fejlesztés a következő közterületeket érinti: Park tér, Alkotmány tér, Építő utca, Toldy utca, Juhász Gyula utca, Széchenyi utca, Deák tér.

A még 2016-ban lakossági kezdeményezésre elindított 1+1 Közösségi Útépítési Program lényege, hogy a lakosság kezdeményezte az  út megépítését, vállalva annak költségeihez való hozzájárulást.  Az önkormányzat üdvözölte a kezdeményezést, és vállalta, hogy minden egy forinthoz további egy forinttal járul hozzá annak érdekében, hogy minél előbb megépülhessenek ezek az utak. Az önkormányzat továbbá azt is vállalta, hogy minél előbb saját forrás felhasználásával megépítteti az útalapokat, és pályázati forrásból további pénzt szereznek majd az útépítéshez, amellyel a lakossági hozzájárulás mértéke is csökken. Az első ütemben a falu keleti, most pedig a nyugati oldalán épülhetnek meg az új utak. A lakossági hozzájárulás mértéke a teljes bekerülési költség ismeretében kerül majd kiszámításra.

Felhívjuk a fenti utcákban, tereken lakók figyelmét, hogy gépjárműveikkel ne az útpadkákon parkoljanak, mert azzal akadályozzák a munkálatokat. Az aszfaltozás minden bizonnyal útszakaszok lezárásával is jár, de erről a kivitelező szórólapokon is értesíti majd az érintett szakaszokon lakókat.

A nagy munkagépek miatt kérjük a szokásosnál még elővigyázatosabban közlekedjenek, vigyázzanak egymásra.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support