Győr-Moson-Sopron megyében, a Mosonmagyaróvári járásban található Levél községben rendezik meg a hét elején a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatok Országos Találkozóját, amelyen a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tagjai is részt vesznek. A három napos találkozó egyben a Levéli Ifjúsági Önkormányzat születésnapjának megünnepléséről, valamint a #newpartychipants program zárásáról is szól majd. Az eseményen a bordányi ifjúsági önkormányzat is részt vesz.

Az osztrák határtól hét kilométerre lévő község fiataljai már nagyon készülnek a programra, nagy is a felelősségük, hiszen tizenhárom településről közel száz résztvevővel zajlik majd a találkozó. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen harminc éve működik náluk ifjúsági önkormányzat, a megszerzett tudás, tapasztalat mind mind a helyiek rendelkezésére áll.

A bordányi csapat reggel hét órakor indult útnak, a tervek szerint még délelőtt szeretnék elfoglalni a szállásukat. A találkozó közös ebéddel veszi kezdetét. Az első napon még csapatépítő játékok, a #newpartichipants program eredményeinek bemutatása, magának az Európai Unió Erasmus+ programjának bemutatása vár rájuk. Az este pizzázással, majd azt követően a legkitartóbbaknak szánt – a települést bemutató játékos esti vetélkedővel záródik.

A keddi napon kerül sor a pályázati forrásból az öt településen megvalósított programok illetve a helyi ifjúsági önkormányzatok munkájának bemutatására. Ugyancsak bemutatkoznak majd a vendég települések szervezetei is. A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat egy kisfilmben mutatja be két a közös pályázatnak köszönhetően megvalósult programját: a Pizzázz a polgármesterekkel eseményt valamint a Gyermek és Ifjúsági Nap-ot.  A kisfilm a későbbiekben elérhető lesz a GYIFÖ adattárában.

Az ebédet követően “Kérdezz felelek!” címmel indulnak beszélgetések az öt – a programba bevont – település fiataljainak munkájáról, amelyet egy újabb feladat követ majd. A “Mit viszünk haza?” címet viselő programelem lényege, hogy az újonnan érkező fiatalok számukra hasznos ötleteket válogathatnak össze Bordány, Levél, Orosháza, Pécsvárad és Zalaszentgrót települések ifjúsági önkormányzatainak értéktáraiból.

A közös bográcsozós vacsorát követően kezdődik majd a Levéli GYÖK 30 születésnapi bulija.

A harmadik és egyben zárónap a program értékeléséről és a búcsúzásról szól majd. Fiataljaink várhatóan szerdán késő délután érkeznek haza nagyközségünkbe.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support