A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat rendhagyó módon az Egérház Alapítvány által működtetett Bordány Hostel-ben tartotta soron következő ülését a vakáció utolsó napján.

A fiatal képviselő-testület az év hátralévő részében megvalósítandó ifjúsági programokról egyeztetett.

Döntés született többek között egy Ifjúsági Kerekasztal megrendezéséről, a GYIFÖ-sök a helyben élő fiatalok számára rendeznek meg egy fotóversenyt is. Az “Ilyen volt a vakációm” felhívásra mobiltelefonnal készített szünidei képeket lehet majd beküldeni, amelyeket ki is állítanak majd, és a legjobb alkotásokra természetesen díjak várnak. Az ülésen elhangzott, hogy az idén is megrendezik a biip halloween-t. A Bordányi Ifjúsági Információs Pontban zajló programnak minden évben nagy sikere van, ahogyan a jótékonysági karácsonyi vásároknak is, amelyekre külön készülnek majd a fiatalok – derült ki a tanácskozáson.

A napokban elkészülő plakátokkal és szórólapokkal alkotásra, versenyre buzdítják az általános iskola felsőseit. A ceruzával, ecsettel, zsírkrétával, vagy akár kézzel készített alkotásokat majd a Helyi ízek Fesztiválján lehet leadni, és a közönségszavazat valamit a zsűri döntése alapján legjobbnak ítélt rajzok vagy festmények készítőit ajándékcsomaggal jutalmazzák majd. A téma a falusi és tanyasi élet lesz, az ezzel kapcsolatos élményeket kell papírra vagy vászonra vinniük a bordányi gyerekeknek.

Az ülést követően a fiatalok a szálláshelynek adományozták az idei Gyermek- és Ifjúsági Napon az ott résztvevő fiatalok által egy-egy vonal húzásával készült festményt is, amely mint megtudtuk több, mint háromszáz fiatal ecsetvonásából bontakozott ki (Az eseményről június elején tudósítottunk). A fiatalok által készített alkotás a Bordány Hostel közösségi terében került elhelyezésre, ahol ezentúl minden a településünkre érkező vendég megcsodálhatja.

Fotónkon az ifjúsági képviselő-testület tagjai a szállásnak adományozott festménnyel.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support