Bordány Nagyközség Önkormányzatának Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Energetikai Bizottsága elfogadta azt az Intézkedési tervet, amely az energiaválság által okozott költségvetési egyensúly helyreállítása érdekében  azonnali energiamegtakarításra és költségcsökkentésre utasítja az intézményeket.

Ennek alapján az önkormányzat intézményeiben a fűtési szezonban a termosztátokat úgy kell beállítani, hogy a napi hőmérséklet nem haladhatja meg a 20 °C-ot, míg a nyári időszakban a hűtést úgy kell beállítani hogy a belső hőmérséklet ne legyen alacsonyabb mint a kinti hőmérséklet -10°C, de a helyiségeket 24 °C alá nem szabad hűteni! A fűtési szezon ideje alatt munkanapokon a munkaidő vége előtt legalább 1 órával a hőfokot az előírt hőfoktól 3 °C-al kell csökkenteni. Az épületek azon részeit, amelyeken a dolgozók csak áthaladnak, pl. folyosó, előtér, tárolók stb nem fűtik fel olyan melegre, mint például az irodai vagy foglalkoztató szobákat. Az anyagból  kiderül, hogy a költségcsökkentés érdekében lesznekolyan épületek, ahol továbbra sem kapcsolják be a fűtést, és ha szükségessé válik, akkor is csak a fagyvédelem miatt a temperáló fűtés fog működni. Ezek az épületek a Sportcsarnok, az Ősfalu látogatóközpont, az ISZEK – Öregek Napköziotthona (ÖNO), a Védelmi Központ és a Sportöltöző. A melegvíz használatot jogszabály írja elő, ahol nincs ilyen előírás, ott kézmosásnál 30°C, mosogatásnál 50 °C-ra fűthető fel a víz.

Az elfogadott anyag szabályozza a szellőztetés idejét és módját, felhívja a figyelmet a világítás helyett a természetes világítás előtérbe helyezésére, és a nyári időszakban az árnyékolások fontosságára is.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support