Mint arról korábban már beszámoltunk önkormányzatunk Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Energetikai Bizottsága elfogadta azt az Intézkedési tervet, amely az energiaválság által okozott költségvetési egyensúly helyreállítása érdekében  azonnali energiamegtakarításra és költségcsökkentésre utasítja az intézményeket. Nincs ez másként az óvodánkkal sem, amelynek fűtése a méretéből adódóan lényegesen többe kerül, mint a többi intézményé, és a kisgyermekek miatt a termosztátot sem lehet nagyon letekerni. 

A bizottság javaslatára a Napköziotthonos Óvodában és Bölcsődében 2022. november 1. és 2023. április 15. között folyamatosan figyelni kell a gyermeklétszámot annak érdekében, hogy a csoportok összevonásával egyes csoportszobákban a fűtés lekapcsolhatóvá váljon. Az épület azon részeit, amelyeben gyerekek nem tartózkodnak, illetve a dolgozók is csak áthaladnak (pl. folyosó, előtér, tárolók stb.) nem fűtik fel olyan melegre, mint például a foglalkoztató szobákat. 

A szülők hamarosan értesítést kapnak arról is, hogy december 22. és január 8. között – igazodva az iskolai szünethez – az óvoda és bölcsődét is szeretné zárva tartani az önkormányzat, a tervek szerint ez idő alatt a fűtés az épületben kikapcsolásra kerülne.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support