Az Alföldi Kéktúra hazánk második leghosszabb gyalogos turistaútja. Nevéhez híven bemutatja legnagyobb és “legmagyarabb” tájegységünk szinte minden jellegzetességét a Kiskunság homokbuckáitól a Körös-vidék végeláthatatlan szántóin át a Nyírség erdős területéig.
A közel 850 km hosszú útvonal végigjárása nem kevés kitartást és nyitottságot igényel, cserébe egyedülálló élményekkel ajándékozza meg a turistát. 

Kép: Tassy Márk, Magyar Természetjáró Szövetség

Az Alföldi Kéktúra Szekszárdról, a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra végpontjától indul, és Sátoraljaújhelyig tart, ahonnan az Országos Kéktúra érhető el. A három nagy kék jelzésű túraútvonal alkotja az “Országos Kék kört”.

 

A Kék túra bordányi szakasza 6,5 kilométer hosszú, Zákányszék felől a Bordány dűlőbe érkezik a túrázó, majd áthaladva a település belterületén a Béke dűlő határában lép át Zsombói területre.

Mivel a túraútvonal ajánlott két túraszakasza éppen Bordányban “ér össze”, érdemes úgy megtervezni a túrát, hogy a pihenést, szállást Bordányba tegyük. Ehhez a Vadgesztenye Ifjúsági Közösségi Szálláshelyet ajánlunk a túrázók figyelmébe. Előzetes bejelentkezés esetén bármikor érkezhet a túrázó, a szálláshely alatt található étteremben megérkezéskor vacsorázhat és az indulás előtt reggelizhet is.

    Zákányszék – Aranka-hegy – Bordány (6,2 km)

   Bordány – Zsombó (5,4 km)

Amennyiben az Alföldi Kéktúrán halad át, érdemes szállást egyeztetni, illetve árajánlatot kérni a bordányi Vadgeszetnye Ifjúsági Közösségi Szálláshelytől is a vadgesztenyehostel@gmail.com e-mail címen, de a foglalás azonnal is megtörténhet a szálláshely oldalán
.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail