Részletes tájékoztatót olvashat az elektronikus ügyintézés lehetőségéről itt!

Önkormányzati Hivatali Portál:

Az Önkormányzati Hivatali Portálon lehetőség nyílik az ügyfelek számára, hogy az

    • Ügyindítás menüpontban elektronikus űrlapok, un. iForm űrlapok kitöltésével és elektronikus beküldésével hatósági eljárást kezdeményezzenek az Önkormányzatnál. Ilyen ügyek lehetnek adó, ipar-, és kereskedelmi, hagyatéki, birtokvédelmi, anyakönyvi és szociális, általános vagy egyéb igazgatási, településüzemeltetési, vagyonkezelési ügyek.
    • Ügykövetés menüpontban az elektronikusan kezdeményezett ügyeket a felületen figyelemmel kísérjék, ügyek státuszát ellenőrizzék.
    • Adóegyenleg lekérdezés menüpontban az aktuális adóegyenlegüket lekérdezzék, ellenőrizzék.

Az önkormányzati hivatali portál használatával kapcsolatban érkezett bejelentések alapján a következő gyakran ismételt kérdésekről tájékoztatjuk Önöket:

ÜGYINDÍTÁS

  1. január 1. napjától, az egyéni vállalkozók és hivatali tárhellyel rendelkezők kivételével, az adóügyek elektronikus intézésére kizárólag a Cégkapu használható.

Az ügyindítás menü  használata és az online beküldés nem az Adó szakrendszerben rögzített  meghatalmazáshoz/képviselethez kötődik.

Cég képviseletében történő beküldéskor a következő hibaüzenetek érkezhetnek:

„A nyomtatvány beküldése sikertelen! A megadott {Cégkapu rövid neve} feladó szervezet nem létezik!”
Ebben az esetben a megadott Cégkapu (a megadott adószám alapján) nem létezik. Nem került sor a cégkapu regisztrációra, vagy hibás adószám került rögzítésre az ügyindítás menüben.

„A felhasználó nincs hozzárendelve a megadott {Cégkapu rövid neve} feladó szervezet postafiókjához!”

 Az ügyindításkor megadott adószám helyes, és a  Cégkapu létezik, de a feltöltést végző felhasználó nincs hozzárendelve.

„A felhasználó részére a dokumentum művelet nem engedélyezett a megadott {Cégkapu rövid neve} feladó szervezetnél!

Ez a hibaüzenet arra utal, hogy a beküldő személy küldési jogosultsága letiltásra került, a Cégkapu Tárhelyen.

EGYENLEG LEKÉRDEZÉS

A személyes adóegyenleg lekérdezésére csak abban az esetben van lehetőség, ha a lekérdező személyes adatai az önkormányzat adórendszerében hibátlanul (a közhiteles nyilvántartásokkal megegyezően) szerepelnek.

Képviselőként történő egyenleg lekérdezés során szükséges hogy a képviselt Adószáma (természetes személy esetén Adóazonosító jele) hibátlanul kerüljön megadásra. A képviselő adatai is hibátlanul szerepeljenek az önkormányzat adónyilvántartásában, és a képviseleti jog (ideértve a meghatalmazást is) a lekérdezett adózónál rögzítésre kerüljön. Az egyenleg lekérdezés jelölt legyen.

Lehetőség van továbbá online befizetésre is a portálról, melynek részletes leírását az alábbi linken olvashatja: tajekoztato-asp-ado-e-fizetesről

ŰRLAP MÁSOLATOK

A beküldött űrlapokról a beküldő személyes Tárhelyére érkezik másolat zip formátumban. Ez tartalmazza a beküldött űrlapot pdf formátumban illetve csatolmányainál az űrlap xml állomány is megtalálható.

A dokumentumot le kell menteni a saját gépre tetszőleges helyre, majd ezt követően ki lehet csomagolni bármely zip formátum kezelésére alkalmas alkalmazás segítségével.

Cégkapun keresztül történő beküldés esetén a technikai jellegű igazolások a Cégkapu Tárhelyre érkeznek (feladási igazolás, elküldött dokumentum igazolás).

Elektronikus ügyintézés az Önkormányzati Hivatali Portálon Felhasználói útmutató.pdf

e-Papír:

Az e-Papír felület lehetőséget teremt az ügyfelek számára, hogy kötetlen formában, szabad megfogalmazásban készítsék el és küldjék be beadványaikat, kérelmeiket, nyilatkozataikat. A felületen lehetőség van különböző kiterjesztésű mellékletek csatolására is.

Rendelkezési nyilvántartás:

A Rendelkezési Nyilvántartás felületén az ügyfelek meghatározhatják, hogy elektronikus ügyintézést biztosító szervek milyen formában tartsák az irányukba megvalósuló kapcsolatot, illetve a felület lehetőséget ad, hogy az ügyfél meghatározott ügyekre- vagy általános érvénnyel- illetve határozatlan- vagy határozott időre meghatalmazás adjon ügyei vitelére más személynek.

Az ellenőrzött bejelentés: 

a 2020. június 18. napjától hatályos 2020. évi LVIII. törvény értelmében az engedélyköteles tevékenységek végzésére irányuló kérelmek ellenőrzött bejelentés formájában nyújthatók be. Az ellenőrzött bejelentés történhet ügyfélkapu útján, elektronikus űrlap útján, általános célú elektronikus kérelem űrlap szolgáltatás útján, valamint a  bejelentes@bordany.hu e-mail címen.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support