Programhelyek

 • Hermina tanya

  A Hermina tanya Bordányban a Mező dűlő 64. szám alatt található. Az épületben egy hely konyha és egy szobabelső van berendezve a faluban gyűjtött bútorokból és használati tárgyakból. Nézze meg hogyan éltek Dudáskápolna, majd Kistemplomtanya polgárai a település alapításának környékén.

  Ha meg szeretné nézni, érdeklődjön a Faluházban vagy a Vadgesztenye Ifjúsági Közösségi Szálláson!

 • Téli-nyári korcsolya pálya

  Az EZ Glide 350 egy amerikai fejlesztésű és gyártmányú műanyag korcsolyapálya. Fejlesztése több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött és az elmúlt 40 évben a gyártó – számos NHL jégkorongozó és profi műkorcsolyázó közreműködésével – tökéletesítette az EZ Glide 350TM korcsolyapálya rendszereket, hogy egy átlagos „műanyagjég” helyett, egy kimondottan sportcélra felhasználható jégpályarendszert hozhasson létre.

  Egy ilyen korcsolyapályát próbálhatsz ki Bordányban is!

  További információk a korcsolyapálya honlapján, vagy a közösségi oldalukon találhatók!

 • Szabadidőpark

  Az országban egyedülálló dirt-BMX pálya mellett, strandkézilabda pályák, játék kert, lovaglási lehetőség, horgásztó, napozó sziget és egy eredeti búbos kemencével is rendelkező szabadtéri konyha várja a kedves idelátogatókat.

  Bővebben a szolgáltatásokról, versenyekről a szabadidőpark honlapján és közösségi oldalán olvashat.

Programajánló

 • Kerékpáros fotótúra

  A Vadgesztenye Ifjúsági Közösségi Szálláshoz kapcsolódóan működik egy kerékpárkölcsönző. Ha szép az idő megéri kerékpárra ülni, és körbetekerni a környező településeken is. Akár okos telefonnal, akár egy fényképezővel gyönyörű képek készíthetők az alföldi tájról, a semlyékes pusztáról ahol az ég és a föld összeér.

  Az ifjúsági szálláshely recepcióján elérhetőek különböző távolságú túraajánlataink!

 • Napfürdő

  A magas óraszámú, kedvező beesési szögű napsugárzás és a homok kedvező klimatikus hatása minden idelátogató vendégnek kellemes kikapcsolódást tesz lehetővé. Segíti a sejtek regenerálódását, az energiával való feltöltődést.

  A települést körülölelő dűlőkben a napfény, a talpat melengető lágy homok, a semlyékek élővilága, a mezőgazdaságból élő családok sokszor múltat idéző tanyái, földecskéi mind-mind egy-egy gyöngyszemei a homokhátságnak. Séta közben álljon meg, hagyja hogy testét átjárja a napfény, a jó levegő.

 • Csillagnézés

  Ön egy nagyvárosban él? Vagy egy nagyobb település központjában? Észrevette, hogy talán évekkel ezelőtt látta a csillagos eget? A közvilágítás fényei eltakarják a csillagos égboltot. Nem kell mást tennie, mint összekészíteni egy piknikes kosarat és egy takarót és nekivágni a bordányi éjszakának. Keressen egy tücsökzenés szép mezőt, ahol a szél fűillatot hoz magával. Heveredjen le a takaróra párjával, barátaival és gyönyörködjenek az égbolt minden csodájában. Keressék meg a legszebben világító csillagot, a legkedvesebb csillagképet, és ne felejtsenek kívánni sem, ha egy hullócsillag suhan át a sötét égen.

Finomságok

Őszibarack

Mi hiszünk abban, hogy a Bordányi Őszibarack a legfinomabb a világon. Köszönhető ez a helyi természeti adottságoknak, a magas napsütéses órák számának, és nem utolsó sorban az itt dolgozó gazdák sok-sok évtizedes tapasztalatának.

Ha Bordányban jár, kóstolja meg a friss, lédús őszibarackunkat, vagy az abból készült termékek valamelyikét. Egy lekváros kenyérről, két-három frissen kisütött palacsintáról, netán egy kupica pálinkáról álmodozik?

Bordányi Kenyér

Ha Bordányban jár, nem mehet úgy haza, hogy ne kóstolja meg a Bordányi Pékség valamelyik kenyerét.

Legyen szó egy finom rozscipóról, vagy a közkedvelt napkenyérről – valamelyiket haza kell vinnie. Keresse a bordányi pékség termékeit a CBA áruházban!

Bordányról számokban

3293

Lakosságszám

1650

Férfiak száma

1643

Nők száma

860

Fiatalok

Fejlődésmutató

Autóval rendelkező családok (65%)
Számítógéppel rendelkező családok (80%)

Helyi értékek

 • Épített környezet kategória
 • Kulturális örökség kategória
 • Ipari és műszaki megoldások kategória
 • Agrár- és élelmiszergazdaság kategória
 • Egészség és életmód kategória
 • Természeti környezet kategória
 • A Római Katolikus Templom, a Szent István szobor, a II. világháborús emlékmű, a Szent György szobor és díszkút és a településen található 15 szabadban álló kereszt található az épített környezet kategóriában.

 • Kulturális örökség kategóriában a Honfoglaló magyar asszony lószerszám-garnitúrája, Vass Nándor régiség gyűjteménye, András Albert Szilárd régiség gyűjteménye, Benke Gedeon munkássága, Ádám Jenő munkássága, Mihálffy Lajos munkássága, valamint a Nagy Kálmánné-féle tanya és helytörténeti gyűjtemény található.

 • Ebben a kategóriában jelenleg a Kisapáti család veterán autói szerepelnek.
 • Agrár- és élelmiszergazdaság kategóriába a bordányi szőlő, a bordányi őszibarack kerültek be.

 • Egészség és életmód kategóriában Wagner Viktória munkássága szerepel.
 • A Szibériai nőszirom és a Kisfészkű aszat található ebben a kategóriában.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail